ZUID-AFRIKA

AFRIKA // Individuele reis // 19 dagen

Verrassend

Alle hoogtepunten in één rondreis

Per persoon

Boeken

Dag 1 : Vlucht naar Zuid-Afrika

Vlucht met KLM - direkte dagvlucht vanaf Brussel via Amsterdam naar Kaapstad.

Brussel – Capetown : 06h20 – 22h55

 

Dag 1 – 4 nachten:   Kaapstad Ontdekken     

Begroeting bij aankomst door onze vertegenwoordigster, gevolgd door een korte rit naar het hotel. Clifton Beach is op loopafstand, en de Tafelbergbaan, het stadcentrum en de V&A Waterfront bevinden zich vlakbij. 

Kaapse Schiereiland & Kaap de Goede Hoop

Verken het Kaapse Schierland op een dagtocht met  uw huurrauto. Rij naar Boulders Beach aan de False Bay voor een bezoek aan de beroemde pinguinkolonie. Maak een wandeling naar de Kaap de Goede Hoop en geniet van de ongerepte natuur bij Cape Point. Langs de Atlantische kust en Chapmanspeakdrive keert u terug naar Kaapstad.

Kirstenbosch & Groot Constantia

In de botanischetuin Kirstenbosch, kunt u een derde van alle planten die in Zuid-Afrika groeien bewonderen. Bezoek Groot Constantia, het oudste Zuid-Afrikaanse wijngoed met historisch goedshuis in Kaaphollandse stijl, restaurant en wijnproeverij in de Constantiavallei.

Kaapse stranden

Hout Bay biedt de bezoeker een gezellige dorps atmosfeer, een prachtige baai met zandstrand en een rustiek vissershaventje. Camps Bay en het nabij gelegen Clifton, liggen op maar 5 minuten afstand van het centrum van Kaapstad en bieden prachtige witte zandstranden en een levendige boulevard. Bloubergstrand biedt het foto-plaatje van Tafelbaai met Tafelberg en is ideaal voor lange strandwandelingen gevolgd door een hapje en drankje.

Victoria & Alfred Waterfront

De geliefde Kaapstadse Waterfront is gebouwd rondom een bedrijfzaam havenbekken en biedt voor iedereen een grote keuze aan vermaak. Attrakties zijn o.a. het Two Oceans Aquarium , Craftmarket, Ferry naar Robben Island, boot- en zeiltochtjes door de Tafelbaai  en de vele winkel mogelijkheden. Er zijn gezellige terrasjes en een grote keuze uit restaurants, cafe’s en bars. 

 

Dag 5 – 2 nachten:  De Kaapse Wijnroute   

Ontdekt de mooie bergachtige omgeving van het Kaapse Wijnland. Wandel door het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch, met z’n eikebomen gezoomde lanen en gebouwen in wit gepleisterde Kaaphollandsestijl.

Franschhoek’s oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw toen Franse Huguenotten zich in de prachtige vallei verstigden om de wijnbouw voor de VOC te bedrijven. Bezoek het meer dan 300 jaar oude wijngoed Boschendal , proef de wijnen in het Taphuis en geniet de beroemde „Le Pique-Nique“ onder schaduwrijke bomen.

  

Dag 7 – 2 nachten: Grootbos Nature Reserve           

Via de Franschhoekpas en Villiersdorp rijdt u naar Hermanus, waar zich in de Walker „Bay of Whales“, van  JUL – DEC meer dan 130 Southern Right walvissen ophouden om te paren en hun jongen ter wereld te brengen. Ook al zwemmen de walvissen weer in de wateren rond Antartica, toch kunt u genieten van het marine leven en de prachtige kust tijdens een bezoek aan 4.000ha Grootbos Nature Reserve.

 

Vriendelijke eco-rangers nemen u mee op 4x4 ritten en delen hun kennis van de natuur met u. Tijdens een opwindende boottocht kunt u zeehonden, penguins, dolfijnen en haaien van nabij fotograferen. Verblijf is in luxurieuze chalets in een hedendaagse Afrikaanse stijl. Bij de gezellige bar ontmoet u mede reizigers en de gourmet maaltijden zijn een hoogtepunt.

 

Dag 9 – 2 nachten:  De Kleine Karoo             

Na een uitgebreid ontbijt gaat de toch verder door het glooiende landschap van de Overberg. Via de mooie Tradouwspas bereikt u Barrydale en volgt de touristische „Route 62“ via Calitzdorp naar Oudtshoorn. Het gebied tussen de Lange- en Swartbergen; de Kleine Karoo heeft een schrale vegetatie die geschikt is voor de struisvogel teelt. Maak kennis met deze grappige vogels tijdens uw verblijf op een gastvrije farm. Bezoek de Cango Caves druipsteen grotten en de Wildlife & Cheetah Ranch en maak een tocht over de imposante Swartbergpas.

 

Dag 11 – 2 nachten: Addo Elephant Nationalpark 

Ten noorden van Port Elizabeth beleeft u de uitgestrekte Afrikaanse wildernis van het Addo Elephant Nationalpark  (malaria vrij), die zich uitstrekt van de Zuurbergen tot aan de Indische Oceaan. In dit machtige wildgebied vindt u olifanten, maar ook o.a. neushoorns, buffels, hyenas, kudus, gnus, zebras en vele antilopen en leeuwen.

Verblijf in de luxurieuze River Bend Lodge , gelegen in het Addo Park. Rangers nemen u mee op safari door het reservaat in een open 4x4 voertuig. Na terugkomst bij de lodge lokt het zwembad voor een verfrissende duik. U dineert met zicht op een verlicht waterplaats, waar het wild komt drinken.

 

Dag 13  - 4 nachten :   Plettenberg Bay& Tuinroute

Een van de mooiste streken in Zuid-Afrika is de Garden Route, een 250km lange groene kuststrook met inheemse wouden, uitbundige plantengroei en dier- en vogel leven.

Geniet heerlijke vakantiedagen in Plettenberg Bay en de mooie witte zandstranden aan de Indische Oceaan. Breng een bezoek aan het Tsitsikamma National Park en ervaar de oerkracht van de branding op de rotsen. Eet verse oesters in de gezellig Knysna Waterfront en waan u als Kleinduimpje in de Valley of the Ferns.

 

Dag 17: Mosselbay & Swellendam                

U volgt de N2 hoofdroute door het Wilderness meeren-gebied naar Mosselbay. Hier bevindt zich het Diaz Museum met een replika van het schip waarmee de beroemde zeevaarder als eerste in 1488 Kaap de Goede Hoop omzeilde. Door een gebied met overwegend landbouw, bereikt u het plaatsje Swellendam dat aan de voet van de Langebergen ligt. Bezoek de oude Drostdy en het Bontebok Nationalepark voordat u in gastvrije Rothman Manor overnacht.

 

Dag 18 : Hamba Kahle!

U rijdt in ongeveer 2½ uur naar Kaapstad, waar u de gelegenheid heeft om de laatste inkoopjes te doen in de Waterfront en een hapje te eten voordat u zich naar het vliegveld begeeft om de huurauto af te geven. Inchecken voor de thuisvlucht naar Brussel.

 

Dag 19:

Vlucht Capetown – Amsterdam – Brussel : 00h45 – 14h00

 

 

Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.

 

 

Officiële taal : 11 officiële talen waaronder Engels en Zuid-Afrikaans

 

Hoofdstad : Pretoria

 

Munteenheid : Rand (ZAR) - 1,- € = 15,80 ZAR

 

Uurverschil : Zomertijd = gelijk

                         Wintertijd = -1 uur

  • Identiteitskaart nog minimum 6 maanden geldig na retour

Zoek in ons aanbod