Citytrips voor studenten!

 

 

Wij bieden u ook interessante prijzen aan voor studenten hotels in de belangrijkste steden van Europa.

Op zoek naar een korte trip naar een van de steden in Europa ?
Vertrek per autocar, trein of vliegtuig. Wij zorgen voor transferten en/ of georganiseerde programma's met of zonder gidsen

 

Rome

Rome is de ideale citytrip voor wie houdt van oudheid voor een bezoek het Forum en het Colosseum, de Vatikaanse Musea en de St-Pietersbasiliek, Piazza Navona, ... Krijg je maar niet genoeg van deze historische wereldstad vol boeiende contrasten? Gooi aan de Trevifontein met je ogen gesloten een munt over je linkerschouder. Volgens de mythe zal je hier dan ooit terugkeren.

 

Venetië

In Venetië hoef je niet lang te zoeken naar een sfeervol terrasje. De leukste terrasjes vind je op het San Marco-plein. Je waant je er in een groot marmeren salon, omgeven door overdekte galerijen, paleizen en luxueuze winkels. Een gondeltocht langs het Canal Grande blijft de beste manier om de betoverende reflecties van deze romantische stad te zien.

  

Firenze

ook al bezoek je geen enkel museum, dan nog ontsnap je niet aan de culturele rijkdom van Firenze. Het historisch centrum is vrij compact en bezoek je dus gemakkelijk te voet. De Duomo is het middelpunt van de stad. Via kleine trapjes loop je er als het ware door de koepel naar het hoogste punt. Je geniet er van een spectaculair uitzicht. 

 

Barcelona

De passiedie kunstenaars als Gaudi, Miro en Picasso in hun werk staken kleuren vandaag nog altijd deze boeiende stad. Je bezoekt er impressionante gebouwen als de Sagrada Familia of flaneert gemoedelijk langs de terasjes, winkeltjes en mimespelers op de Ramblas. Je citytrip naar Barcelona staat garant voor een gevarieerd stadsverblijf onder de heerlijke Spaanse zon.
 

Madrid

Noem Puerta del Sol gerust het hart van de stad. Dit centrale plein is het nulpunt van Spanje, het referentiepunt voor alle snelwegen. Van hieruit bezoek je vlot heel Madrid. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Plaza Mayor. Van straatmuzikanten tot schilders en bellenblazers, je vindt ze allemaal op dit fotogenieke plein. 

 

Lissabon

Lissabon is een boeiende stad vol smalle kronkelende straatjes, prachtige pleinen en sterke staaltjes achitectuur. Je bezoekt de stad al wandelend maar een ritje met de ouderwedse gele tram 28, die dateert van 1910, mag niet ontbreken. Je rijdt er mee tot aan het schilderachtige Alfama. Zeker een bezoek waard is de Baixa-wijk.

  

Porto

Eeuwenoude tradities, een pittoresk stadscentrum en zuiderse sferen. In Porto proef je nog het oude en authetieke Portugal. Proeven doe je natuurlijk ook in de gekende Portohuizen. De stalen Dom Luis I brug verbindt de portowijnhuizen in de Vila Nova de Gaia en de authentieke Ribeira-wijk waar de kleurijke huizentegen de rotswanden gebouwd zijn.

  

Praag

De meeste bezienswaardigheden liggen in de Oude Stad. Het historisch centrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op het Wenceslasplein, wat meer heeft van een grote boulevard, loop je over een belangrijk stukje geschiedenis. In 1989 vond hier de Fluwelen Revolutie plaats wat het einde betekende van het communisctische bewind.

 

Budapest

Budapest is sfeervol, authentiek en zonder twijfel één van de mooiste steden van Midden-Europa. De Donau scheidt het heuvelachtige Buda van het vlakke levendige Pest. Aan kunst en cultuur heb je hier zeker geen tekort. De stad heeft ook een rijke traditie aan thermale baden. Het perfecte excuus om je eens heerlijk te laten verwennen.

 

Dublin

Kerken, kastelen, kathedralen en shoppingstraten. Toch zijn het vooral de muziek en de vriendelijkheid van de mensen die het meest opvallen in Dublin. Een bezoek aan een typisch Irish Pub mag zeker niet ontbreken. De bekendste pub is Temple Bar waar je naast je 'pint of Guiness' ook iedere dag live muziek geserveerd krijgt.

 

Stockholm

Wist je dat Stockholm op 14 eilanden ligt? Deze unieke ligging van de stad, omringd door water en parken, zorgt voor een idyllische aanblik. Als kunstliefhebber moet je zeker naar het Cultuurhuis. Het gebouw zelf is het resultaat van een architectuurwedstrijd in de jaren 60. Maak bij mmoi weer een daguitstap naar het openluchtmuseum , leuk voor groot en klein.

  

Berlijn

Het centrum van de stad is bezaaid met prachtige monumenten en herbergt ook een uniek museumlandschap. Sinds de val van de muur is Berlijn ook uitgegroeid tot een hippe en levendige stad waar je in de wijk Mitte, het historisch centrum, ook stevig kan uitgaan. Op de Kurfürstendam heb je meer dan 3 km winkelplezier.

 

Parijs

Beklim de Eifeltoren, verdwaal in het Louvre, bewonder de Arc de Triomphe en flaneer op de Champs Elyssées. Parijs ontgoochelt nooit. Ga zeker eens naar Montmartre, een van de kleurrijkste wijken van de stad.  Bezoek 's avonds de studentenbuurt Quartier Latin of de trendy wijk La Bastille.

 

Londen

Altijd al op de foto willen staan met David Beckham of Barack Obama? Grijp nu je kans! In het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud ga je op de foto met je favoriete beroemdheid. In Londen zijn er wel meer leuke musea, Brittisch museum is zeker een must. Dabnkzij het duidelijke en uitgebreide metronetwerk is alles wat je wil doen dichtbij.

 

New York

New York is zo groots dat je nooit alles in één citytrip kan zien. De bruisende metropool heeft het echt allemaal. Je hebt er enerzijds de drukte van Manhattan en Wall Street en anderzijds ook de charmes van stadsdelen als Brooklyn en Queens. Een bezoek aan het indrukwekkende Times Square mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in "the city that never sleeps"

Zoek in ons aanbod