Praktische informatie

Schoolreizen

Hopelijk start u in gunstige omstandigheden met het nieuwe schooljaar. Wij moeten u inderdaad niet zeggen dat onderwijsland in beweging is! Scholengemeenschappen die op kruissnelheid komen, herstructureringen en fusies die de oude vertrouwde omgeving  op een hoopje gooien, een vervangingspool die een tweede adem zoekt. Het zal zaak zijn om in al dat evolutionair geweld enkele 'vaste waarden' te behouden!

De schoolreizen, Italie-reizen, stedenreizen en sportreizen zijn, zo mogen wij hopen, één van die houvasten. Wij wensen U een aangenaam schooljaar en een geslaagde reis naar een bestemming van uw keuze.

 

Verblijfstaksen in Italie.

Sinds enkele jaren betaal je voor een verblijf in de belangrijkste steden iets meer voor je verblijf. Per persoon en per nacht bedraagt de verblijfstaks tussen de 1 en 5,- € die ter plaatse contant dient te worden betaald. Deze nieuwe belasting geldt alleen voor de eerste 5 nachten. Buschauffeurs en groepsbegeleiders zijn vrijgesteld van heffing.

Overzicht verbijfstaksen

 

Onze autocars

Wij beschikken over een moderne vloot van autocars, gaande van 20 tot 80 plaatsen.

Onze autocars zijn luxueus uitgevoerd, uiteraard voorzien van alle modern comfort, bar, TV met of DVD speler, radio met CD speler, toilet en airconditioning. Al onze autocars zijn voorzien van comfortabele slaapstoelen en kunnen gratis omgebouwd worden naar een autocar met minder plaatsen maar met meer beenruimte of er kunnen enkel tafeltjes voorzien worden. De autocar kan eventueel ook voorzien worden van een skibak of aanhanger voor het vervoeren van meer bagage.

Alle vervoer gebeurd met ervaren chauffeurs. Voor de nachtritten worden er uiteraard 2 chauffeurs voorzien.


Uitstekende hotels

Voor alle programma's zijn er zeer goede 2, 3 of 4-sterrenhotels voorzien, voor de leerlingen in 3 à 4 persoonskamers, voor de begeleiders in 1 à 2 persoonskamers, telkens met badkamer en toilet.
Wij hebben alle hotels zelf geselecteerd, en ze voldoen aan de door ons gestelde normen.

Half- of vol pension

De gepubliceerde prijzen zijn prijzen in "half pension", waarbij het ontbijt en het avondmaal in het hotel genomen worden. Wij kunnen u ook vol pension aanbieden, waarbij de derde maaltijd kan genomen worden in het hotel of in een restaurant of als lunchpakket, in functie van uw programma. Hou er ook rekening mee dat het ontbijt steeds een uitgebreid ontbijt is en niet het klassieke Italiaans ontbijt.


Prijzen

Onze hoge standaard voor logies en maaltijden maakt een verblijf in het centrum van toeristische toppers als Firenze en Rome steeds minder vanzelfsprekend.

Voor Rome kunnen we kiezen uit hotelaccomodaties binnen de GRA op wandelafstand van een metrostation. Daarnaast hebben wij de beschikking over bijzonder centraal gelegen hotels de zone van het Termini station en de klassieke hotels in de zone via Aurelia, Via della Pisana.

En ook in Sorrento kunnen wij u laten kiezen tussen het centrum van Sorrento en de zone Meta, Vico Equense.

 

Gratis reizen

De gepubliceerde categorieën (20+1, 40+2, 60+3) gelden als referentie. Bij de uiteindelijke prijsberekening wordt het reële aantal deelnemers als uitgangspunt genomen. Zo zal "37 + 2 " goedkoper zijn dan "35 + 2".
Wilt u meer of minder gratis reizen, dan worden die verrekend en aangepast.

 

Documentatie

Elke groep krijgt een tot in de details uitgewerkt roadboek mee, handig in gebruik voor zowel de begeleiders als voor de chauffeur.
Tevens kan u gratis gebruik maken van onze reisgids op deze website. U kan uw eigen brochure op maat samenstellen voor uw reis.
Ook stadplannen voor de voornaamste steden zijn ter beschikking in de hotels.

Reisbrochure zelf samenstellen

 

Inbegrepen - Niet inbegrepen

Voor autocar reizen

Zijn steeds inbegrepen :
- Volledig vervoer per luxe autocar zoals voorzien in het programma, inclusief wegentaksen, tolgelden, parkinggelden en de kosten voor de chauffeur (logement, maaltijden en vergoeding)
- Het verblijf in de gekozen formule
- Uitgebreide documentatie voor elke deelnemer
- btw en taksen
Zijn niet inbegrepen :
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Reisverzekering
- Annulatieverzekering (raadpleeg ons hiervoor)

 

Met het vliegtuig

Al enkele jaren is een 'vliegreis naar Rome' geen utopie meer, maar een alternatief dat overwogen kan worden als u opziet tegen de afstand of over niet al te veel tijd beschikt.
Hun prijzen fluctueren in functie van vraag en aanbod, en zijn afhankelijk van de snelheid waarmee u beslist.
Als u zo'n reis plant, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Begeleiding - Gids

Gaat u met uw school voor het eerst naar Italië, is er een 'aflossing van de wacht' in het verschiet of wilt u het gewoon eens van iemand anders horen, dan kunnen wij u ervaren en geschoolde gidsen ter beschikking stellen. Zij vertrekken samen met u en begeleiden de groep voor de hele duur van de reis.


Reservaties

De (bijna) noodzaak om bezoeken aan musea te reserveren, is al enkele jaren ingeburgerd, en spreidt zich geleidelijk aan verder uit. U weet best behoorlijk wat op voorhand welke musea u wil bezoeken. Ook in Rome is het best op voorhand te informeren of reservatie noodzakelijk is !
Hierbij valt op te merken dat slechts een beperkt percentage van de toegelaten groepen voorbehouden is voor scholieren.
Het is dan ook erg belangrijk dat u ons een precies programma laat weten, zodat wij u de juiste informatie voor reservatie kunnen bezorgen.

Zoek in ons aanbod