Ierland: dichterbij dan ooit ...

Onze nieuwe topbestemming is Ierland. Geen ander land biedt zoveel verscheidenheid in landschappen. Geen ander land heeft een zo diep gewortelde cultuur die ook nu nog overal in het dagelijkse leven kan worden opgemerkt. Ierland heeft zijn eigenheid behouden, ondanks de EEG en de invoering van de Euro. Bovendien is Ierland een land dat van de vroege lente tot na de herfst, dankzij zijn prachtige natuur altijd het bezoeken waard is. Dat Ierland door een heel aparte geschiedenis een speciale plaats inneemt in Europa en de wereld, is geen geheim. Ook dat is één van de fascinerende aspecten van het groene eiland.

Verscheidenheid

Ierland heeft zoveel verschillende kenmerken als er Ieren zijn... Waarschijnlijk het gevolg van de typische eenheid-ondanks-verscheidenheid die kenmerkend is voor de Keltische cultuur. 800 jaar kolonisatie hebben hieraan niets kunnen veranderen, in tegendeel. Dit betekent ook dat Ierland veel meer te bieden heeft aan bezienswaardigheden dan meestal wordt aangenomen. Op cultureel gebied zult u met open mond het goud van de Kelten bewonderen...
U moet die verscheidenheid alleen weten te ontdekken... onder onze professionele begeleiding.


Prachtige natuur

Door Ierland reizen is van de ene prentkaart in de andere stappen. Ierland is niet één groen eiland, het is een patchwork van verscheidenheid in spectaculaire natuur, en alleen dit al maakt het eiland zo boeiend, gewoon al om door te rijden.

Geschiedenis

Niet enkel de Ierse manier van leven en de spreekwoordelijke gastvrijheid zijn uitnodigend. Ierland bezoeken is bovendien een tocht maken doorheen de geschiedenis. Een geschiedenis die, als in geen enkel ander land, is doorweven met mythen en legendes. Het oude godenvolk, naar de andere wereld verwezen door de reuzen die ook op het landschap hun stempel hebben gedrukt, en daarna de grote Keltische cultuur met haar eigen variant van het christendom... door de Normandiërs op de knieën gedwongen en later zuchtend onder de knoet van de Engelsen... tot de Ieren zich wisten vrij te vechten vanaf de Grote Paasopstand van 1916... de opmars van de Keltische Tijger die van Ierland één van de rijkste landen van de wereld maakte... en de ineenstorting van de economie.
Teveel? Niet als u het eenvoudig en toch terdege hoort uitleggen door onze gidsen.

 

Dankzij onze talloze contacten in Ierland werken wij een voorstel uit dat wij dan samen met u bespreken en aanpassen, opnieuw met dat éne ultieme doel voor ogen: u de reis bezorgen waar u van droomt.

 

Offerte aanvragen ?

Zoek in ons aanbod