RIVIER CRUISE - 2022

CRUISES // Groepsreis // 12 dagen

Donau - 27/09/2022

De Donau, rivier van legendes, heeft de grootste rijken aan haar oevers zien ontstaan en uiteenvallen. Deze fascinerende rivier, is met een lengte van meer dan 3000 km de tweede langste stroom in Europa. Ze doorkruist niet minder dan 10 verschillende landen tot ze zich in de Zwarte Zee stort.

Afreisdatum: 27/09/2022

€ 3.830

Per persoon

Volzet

Aan boord van de M/S Amadeus Elegant geniet u van een bevoorrechte plaats om dit historisch theater te aanschouwen. Emoties gegarandeerd wanneer  u  op  het  dek van  het schip de romantische lichten  van  Boedapest bewondert, wanneer  u  in  het  park  van  het paleis Schönbrunn in de voetsporen van de keizerin treedt, of wanneer u in Vukovar de tranen van het hedendaagse Europa voelt. De Donau is waarschijnlijk één van de mooiste wandelingen doorheen de geschiedenis.

 

Programma : 

Di - 27/09/2022 :  Brussel - Boekarest (Roemenië) – Giurgiu - Rousse (Bulgarije)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht en aankomst in Boekarest. Transfer naar het centrum en bezoek aan de hoofdstad van Roemenië: het Revolutieplein en het Universiteitsplein, de triomfboog en het paleis van “Ceausescu” (buitenkant). Transfer naar Giurgiu en inscheping aan boord van M/S Amadeus Elegant. Welkomstcocktail en diner aan boord. ’s Avonds afvaart richting Rousse

 

Wo - 28/09/2022: Rousse (Bulgarije)

Na het ontbijt, vrije tijd voor wandeling in Rousse met lunch aan boord. Of optionele excursie. Diner aan boord.

1 - OPTIONEEL: VELIKO TARNOVO (dagexcursie met lunch) - Prijs per persoon: € 95

Veliko Tarnovo is de voormalige hoofdstad van Bulgarije. Ontdek het Tsarevets fort. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het dorp Arbanassi, beroemd om zijn versierde kerken. Privéconcert met orthodoxe liturgische muziek in de kerk van Aartsengelen Michael en  Gabriël.

 

Do - 29/09/2022: Orjahovo (Bulgarije)

Vroeg in de ochtend legt het schip aan in de kleine haven van Orjahovo aan de Bulgaarse kant van de Donau. Vrije tijd om de stad te ontdekken en lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Diner en folkloreshow aan boord.

2 - OPTIONEEL: SOFIA (dagexcursie met lunch) - Prijs per persoon: € 95

Ontdekking van Sofia, de levendige en kosmopolitische hoofdstad van Bulgarije. Wandeling langs de   belangrijkste verkeersaders van het centrum en bezoek aan de Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in neobyzantijnse stijl en imposant met zijn gouden koepels. Het is één van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld en hét symbool van Sofia. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het archeologisch museum dat opmerkelijke collecties herbergt, waaronder prachtige Thracische schatten.

 

Vr - 30/09/2022:  Varen door de IJzeren Poort (Servië)

Tussen Roemenië en Servië begint het prachtige landschap van de IJzeren Poort. De Donau baant zich hier een weg doorheen het gebergte door het vormen van indrukwekkende kloven. Lunch en diner aan boord.

 

Za - 01/10/2022: Belgrado (Servië)

Na het ontbijt, bezoek aan Belgrado, hoofdstad van Servië: het fort van Kalemegdan, de levendige wijken van het centrum met de Republic Square, de Kneza Mihaila Straat en de kathedraal van de Heilige Sava. Lunch  aan boord. In de namiddag, vrije tijd  of  deelname aan een  optionele excursie. Diner  aan  boord.

 3A - OPTIONEEL: NOVI SAD - EN HET KRUSEDOL KLOOSTER - (halve dag) - Prijs per persoon: € 45

Bezoek het orthodoxe klooster van Krusedol. Het klooster werd opgericht in de 16e eeuw en is versierd met weelderige en goed bewaard gebleven schilderijen. Verder naar Novi Sad. Het centrum  van de stad is gebouwd rond het centrale plein, het Vrijheidsplein, in Oostenrijks-

Hongaarse architectuur.

3B – OF OPTIONEEL: HET KONINKLIJK PALEIS VAN BELGRADO EN HET TITO MUSEUM - (halve dag) - Prijs: € 50

Het  Karadjordjevic  Dynasty  Palace, gelegen in het Dedinje district, bestaat uit twee majestueuze gebouwen: het Koninklijk Paleis en het Witte Paleis. Bezoek aan  het Koninklijk Paleis met marmeren interieurs, een bibliotheek, rijkelijk versierde salons en ontvangstruimte, evenals de Koninklijke Kapel. Het bezoek gaat verder met het herdenkingsmonument van Tito, gelegen in het  Museum van Joegoslavië.

 

Zo - 02/10/2022: Vukovar (Kroatië) - Mohacs (Hongarije)

’s Ochtends  aankomst  in Vukovar. Vrije tijd aan boord met lunch of ontscheping voor deelname aan de optionele excursie. In de voormiddag vaart het schip M/S Amadeus Elegant verder richting Hongarije, met aankomst in de late namiddag. Diner  aan boord.

4 - OPTIONEEL: BEZOEK AAN SLAVONIË (dagexcursie met lunch) - Prijs per persoon: € 80

In het noordoosten van het land, ver weg van de sfeer van de Adriatische kust, ligt de  regio  Slavonië,  een  onbekend  deel van Kroatië, landelijk en wild. De Donau en zijn bijrivieren, de Sava en de Drava, doorkruisen de rijke vlaktes met vruchtbare gronden bezaaid met bossen. ‘s Ochtends vertrek voor een wandeling door Vukovar. De stad is helaas bekend geworden door de belegering tijdens de oorlog in de jaren negentig, maar is nu volop bezig aan haar heropleving. Bezoek aan het Museum van de Archeologische Vucedol Cultuur, een beschaving die zich tussen 3.000 en 2.400 voor  Christus  op  de  Donauvlakte  heeft ontwikkeld en zich over een groot deel van Kroatië en Midden-Europa heeft verspreid. Verder richting het Kopacki Natuurpark.. Er zijn meer dan 44 verschillende vissoorten en 290 vogelsoorten. Ontdek het park te voet en per bootje. Daarna bezoek aan het dorp Karanac, in het hart van de Baranja regio, een bijzondere ervaring. Lunch in het dorp waar de voorouderlijke tradities nog steeds bestaan. In de namiddag bezoek aan Osijek, de  hoofdstad  van  Slavonië.  Wandeling door het stadscentrum in barokke stijl en ontdekking van de overblijfselen van het fort Tvrda langs de Drava rivier. Inscheping in Mohacs, Hongarije.

              

Ma - 03/10/2022: Boedapest (Hongarije)

’s Ochtends bezoek aan de “Parel van de Donau”. Wandeling langs de Boeda kant, de historische stad, door de steegjes van de kasteelwijk, de Mathiaskerk en het Vissersbastion. Aan de andere kant van de Donau is Pest, de moderne stad, met het Heldenplein en het stadspark. Lunch aan boord. In de namiddag vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord. Nachtrondvaart om het prachtig verlichte Boedapest te bewonderen.

5 - OPTIONEEL:  PARELS VAN BOEDAPEST (halve dag) - Prijs per persoon: € 65 

Bezoek aan de Nationale Opera in neo- renaissance stijl. Gebouwd tussen 1875 en 1884 door Miklós Ybl, één van de meest prestigieuze architecten van Europa. Binnen vormen de hoofdtrap, lampen, sculpturen, fresco’s en kroonluchters een weelderig decor. Vervolgens bezoek aan het Parlement in neogotische stijl, één van dé symbolen van Boedapest. De bouw ging van start in 1885 en nam 17 jaar in beslag. Het is de locatie waar het Hongaars parlement vandaag de dag zetelt en waar de kroonjuwelen werden ondergebracht. (Belangrijk: Het bezoek aan het Parlement kan zonder verwittiging geannuleerd worden. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid.)

 

Di - 04/10/2022: Bratislava (Slovakije)

Aankomst in Bratislava, hoofdstad van Slovakije. Wandeling te voet door de historische binnenstad, prachtig gerestaureerd en geïnspireerd door de barokke stijl. Wandeling langs het Vredesplein met het presidentiële Grassalkovich Paleis, de Michael Toren, hét symbool van de stad en laatste overblijfsel van de middeleeuwse vestingwerken, en het voormalige stadhuis met een reeks gebouwen uit de 14e en 15e eeuw. Stop  voor het Primatiaal Paleis om de elegante architectuur te bewonderen. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord.

6 - OPTIONEEL: HET KASTEEL VAN DEVIN (halve dag) - Prijs per persoon: € 40

 

Het kasteel van Devin, gelegen op een rotspunt in een betoverende omgeving, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de samenvloeiing van de Donau en de Morava. Stadswallen, kapellen, koepels,… de indrukwekkende ruïnes getuigen van de pracht en praal van het kasteel, verwoest door Napoleon in 1809.

 

Wo – 05/10/2022: Wenen (Oostenrijk)

Vertrek voor een bezoek aan Wenen, de barokke hoofdstad van Oostenrijk. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad: de beroemde Ring met de Opera en het Hofburg paleis, de smalle straatjes van het stadscentrum en de gotische Stephansdom, het symbool van de stad (buitenkant). Lunch aan boord. ‘s Middags vrije tijd of deelname aan een optionele excursie. Diner aan boord. ’s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan een muziekconcert.

7A - OPTIONEEL: PALEIS VAN SCHÖNBRUNN - (halve dag) - Prijs per persoon: € 55

 

Bezoek aan het kasteel en wandeling in de tuinen van het “Weense Versailles”, de Habsburgse zomerresidentie. Het paleis herbergt prachtige salons en is met zijn tuinen één van de meest indru kwekkende en goed bewaarde barokke bezienswaardigheden van Europa.

7B – OF OPTIONEEL:  ART NOUVEAU IN WENEN EN HET BELVEDERE MUSEUM – (halve dag) - Prijs per persoon: € 55

 

In de jaren 1900 werd Wenen gekenmerkt door Art Nouveau. De excursie begint met een rondleiding langs verschillende monumenten van deze stroming: het postkantoor, het MAK museum, het Musenhaus en het Majolicahuis. Stop bij de Karlsplatz met het beroemde Otto Wagner metrostation. Wandeling naar het Secessionsgebouw, een modern tentoonstellingsgebouw in Art Nouveau stijl. Vervolgens bezoek aan het Belvedere museum. In dit prachtige barokke kasteel, de hoofdverblijfplaats van Franz-Ferdinand aan het einde van de 19e eeuw, bevindt zich de mooiste verzameling Oostenrijkse kunst van de middeleeuwen tot nu, inclusief de barokke periode. Het museum herbergt de grootste collectie werken ter wereld van Gustav Klimt alsook meesterwerken van het Franse Impressionisme.

7C - OPTIONEEL: CONCERT KLASSIEKE MUZIEK - (avond) - Prijs per persoon: € 70

 

In een mooi paleis in Wenen laat één van de meest gerenommeerde stadsorkesten u genieten van de mooiste composities van Johann Strauss, de koning van de wals en van W. A. Mozart. Muzikale virtuozen, uitstekende operazangers en talentvolle balletdansers laten u kennismaken met de Weense tradities en charme.

 

Do – 06/10/2022: Melk (Oostenrijk)

In de voormiddag vaart het schip langs de uitzonderlijke landschappen van de Wachau, waar de meanders van de Donau een parade van groene natuur bieden. Na de lunch aan boord, vrije tijd of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord. Pianorecital aan boord gebracht door Martin Ivanov.

8 - OPTIONEEL: DE ABDIJ VAN MELK EN WIJNDEGUSTATIE - (halve dag) - Prijs per persoon: € 65

 

De abdij van  Melk,  die  uitkijkt over de Donau, is één van de mooiste voorbeelden van barokke contrareformatie architectuur. Bezoek aan de abdij en de tuinen. Na deze excursie volgt een wijndegustatie.

 

Vr – 07/10/2022:  Linz (Oostenrijk)

Vrije tijd in Linz met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursies. Afscheidsdiner aan boord.

9A - OPTIONEEL: STADSBEZOEK LINZ - (halve dag) - Prijs per persoon: 20

Ontdek te voet de regionale hoofdstad van Opper-Oostenrijk. Deze stad biedt een harmonieus architecturaal geheel dat één van de beste voorbeelden is van het barokke erfgoed. Het is een moderne    en innovatieve stad met een grote diversiteit aan culturele evenementen.

9B - EN/OF HERDENKINGSPLAATS VAN MAUTHAUSEN - (halve dag) -  Prijs per persoon: € 50

 

Bezoek aan het memorial van Mauthausen. Tussen 1938 en 1945 werden zowat 190.000 mensen uit heel Europa gedeporteerd naar dit werkkamp, één van de grootste tijdens de Tweede Wereldoorlog.

9C - OF PAREL VAN DE BOHEMEN - (dagexcursie met lunch) - Prijs per persoon: € 100

’s Ochtend vertrek naar Tsjechië. Bezoek aan Cesky Krumlov, één van de mooiste steden van de Bohemen, prachtig gerestaureerd met een combinatie van gotische, renaissance en barokke architectuur. Lunch in een restaurant en bezoek aan het kasteelmuseum.

9D - OF BEZOEK AAN SALZBURG - (dagexcursie met lunch) -  Prijs per persoon: 100

Vertrek richting Salzburg, “de stad van de muziek”. Gelegen in een prachtige bergachtige omgeving met uitzicht op een middeleeuwse vesting. Salzburg biedt haar bezoekers de charme van de vele pittoreske smalle straatjes en uitgestrekte pleinen met kerken en barokke paleizen. Wandeling door de stad en lunch in een restaurant.

 

Za – 08/10/2022:  Passau - München (Duitsland) > Brussel

Ontscheping ’s morgens in Passau en vertrek naar München, hoofdstad van Beieren. Stadswandeling (afhankelijk van de vluchturen): het plein met het Stadhuis en de aangrenzende straten, de kathedraal, de München Residenz (buitenkant) en de beroemde Maximiliaanstraat. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

 

 

Uw schip:  M/S Amadeus Elegant

M/S Amadeus Elegant is een heel comfortabel schip, een drijvend luxehotel om de Donau mee af te varen. Verschillende gemeenschappelijke ruimtes bieden u plaats om volop te genieten van rust en ontspanning.

DE KAJUITEN: De luxe kajuiten op het Bovendek en het Panoramadek beschikken over grote panoramische schuiframen. Ze zijn warm, smaakvol en modern ingericht, zeer comfortabel en beschikken over 2 aparte bedden die kunnen worden samengezet. De 2-persoonskajuiten hebben een oppervlakte van 15m². Alle kajuiten hebben een badkamer met douche, wc, tv, airconditioning, telefoon, haardroger en kluis.

HET RESTAURANT: Alle maaltijden worden geserveerd in het elegante panoramische restaurant. Het ontbijt is in buffetstijl, maar het middag- en avondeten worden, aan zeer verzorgde met tafellakens gedekte tafels, opgediend. Naast het keuzemenu zijn water, thee en koffie voorzien. Een uitgebreide wijnkaart offreert u een keuze aan uitstekende wijnen. Terwijl u geniet van de uitmuntende keuken kunt u met uw tafelgenoten uw belevenissen van de dag uitwisselen.

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES:  Aan boord vindt u verschillende gemeenschappelijk ruimtes zoals: de Amadeus Club waar er internet mogelijk is, een massagesalon (betalend), een fitnessruimte (vrije toegang) en een winkeltje. De bar en het restaurant zijn smaakvol ingericht en beschikken over grote panoramische vensters. Hier en daar vindt u een kleine hoekje waar het gezellig vertoeven is. Op het zonnedek staan ligstoelen ter beschikking en is er ook een speelruimte. Hier kunt u languit genieten van een prachtig zicht over de rivier en haar oevers.

Nederlandstalige/franstalige begeleiding

 

Luxe kajuit : Panorama-Mozart dek : 3.995,- € per persoon

Luxe kajuit : Bovendek-Straus dek : 3.830,- € per persoon

 

Single toeslag : 1.950,-  €

 

Op aanvraag

 

 

Inbegrepen :

 • Bustransfer Hasselt – Zaventem – Hasselt
 • Lijnvlucht Brussel – Boekarest/Munchen – Brussel
 • Luchthaventaksen en haventaksen zoals op vandaag gekend
 • Alle busvervoer zoals vermeld in het programma
 • 11 overnachtingen aan boord van M/S Amadeus Elegant ***** in de gekozen kajuit
 • Vol pension vanaf het avondmaal op dag 1 tot het ontbijt laatste dag
 • Wijn, water, softdrinks en koffie/thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord en tijdens de excursies.
 • Begeleide excursies zoals beschreven in het programma en met gebruik van audiosysteem
 • Activiteiten aan boord : een piano recital aan boord, Nederlandstalige voordrachten
 • Een folklore show in Bulgarije
 • Nachtrondvaart door het verlichte Budapest
 • De diensten van een tweetalige (Nederlands / Frans) cruise directeur aan boord en reisleiders
 • Bagage dragers voor de cruise

Niet inbegrepen :

 • Andere dranken dan diegene die vermeld zijn
 • Optionele excursies naar keuze : Alle facultatieve excursies worden gegarandeerd vanaf 30 deelnemers. Ze kunnen gereserveerd worden voor vertrek of aan boord, behalve de excursie ‘De Parels van Boedapest’. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid. 
 • Fooien voor personeel aan boord  (7,- € per persoon/dag)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs tijdens de uitstappen (volgens eigen appreciatie)
 • Reisverzekering : 42,- € per persoon
 • Enkel annulatie verzekering : 6,5 % - dekt ook Covid-19 (af te sluiten bij reservatie)

Annulatiekosten, indien geen annulatieverzekering

De annulatie van een reis door de reiziger brengt volgende annulatiekosten met zich mee :

- tot 60 dagen voor vertrek : 30 % van de reissom

- vanaf 59 dagen tot 30 dagen voor vertrek : 50 %

- vanaf 29 dagen tot 15 dagen voor vertrek : 75 %

- vanaf 14 dagen tot dag van vertrek : 100 %

 • Identiteitskaart nog minimum 6 maanden geldig na retour

Zoek in ons aanbod