PORTO

PORTUGAL // Groepsreis // 8 dagen

Luxe Douro Cruise - 14/08

8-daagse luxecruise door Noord Portugal met de AmaVida in volpension

Afreisdatum: 14/08/2018

€ 3.070

Per persoon

Volzet
#
dag 1 : Brussel - Porto
Rechtstreekse lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven. Ontvangst, welkomstcocktail en installatie in uw kajuit. Welkomstdiner en overnachting aan boord.
dag 2 : Regua
Afvaart richting Regua. Van op het zonnedek kunt u genieten van het spectaculaire wijngebied met prachtige wijnterrassen dat u doorkruist. ’s Namiddags: bezoek aan Lamego, een klein stadje aan de Douro met een rijke geschiedenis. Bezoek aan de gotische kathedraal. Vrije tijd voor een wandeling door de smalle straatjes met toffe winkeltjes en terrasjes. Als alternatief kan ook gekozen worden voor een degustatie van lokale producten en Espumante. Tegen de avond, bezoek aan het Douro-museum. Het schip is ondertussen aangekomen te Regua. Diner en overnachting aan boord.
dag 3 : Barca d'Alva
Vandaag gaat de reis stroomopwaarts verder naar Barca d’Alva. Hier staat een excursie naar Figuera de Castelo Rodrigo op het programma. Het middeleeuwse dorpje met talrijke kerkjes, smalle steegjes en een burchtruïne ligt op 670 m boven de zeespiegel, vanwaar u een prachtig panoramazicht hebt. Bezoek aan de Chafariz dod Pretos-fontein en degustatie van enkele lokale lekkernijen. Diner en overnachting aan boord.
dag 4 : Barca d'Alva - Salamanca - Vega Terrón
Vandaag staat een bezoek aan de stad Salamanca op het programma. Salamanca is gelegen in de Spaanse provincie Castilla y León, een geliefd oord voor vooraanstaanden en beroemd voor zijn middeleeuws karakter. Middagmaal tijdens een Flamencoshow in een typisch Spaans restaurant. Geleid bezoek aan het historisch centrum van de stad. Het schip is ondertussen aangekomen te Vega Terrón. Diner en overnachting aan boord.
dag 5 : Vega Terrón - Figuera de Castelo Rodrigo - Pinhão
Vaart stroomafwaarts richting Pinhão, waar het schip aanmeert. ’s Middags wordt u verwacht in de prachtige Quinta da Roeda voor een heerlijke lunch en een wijndegustatie. Diner en overnachting aan boord.
dag 6 : Regua - Entre Os Rios
Afvaart richting Regua. Excursie naar Vila Real voor een bezoek aan het Mateus-paleis, één van de mooiste Portugese landhuizen, met prachtige tuinen en wijngaarden. Als alternatief is het mogelijk Quinta de Pacheca te bezoeken, vanwaar u een prachtig zicht heeft op de Dourovallei of om portwijjn te degusteren in de Quinta do Seixo. Lunch aan boord. Vaart naar Entre-Os-Rios. ’s Avonds kunt u in de Casa de Vila Verde genieten van een traditioneel diner in een authentiek kader. Overnachting aan boord.
dag 7 : Porto
Vandaag brengt het schip u terug naar Porto, de stad van de portwijn. Bezoek aan het historisch centrum van de stad met onder andere de kathedraal, het prachtig gedecoreerde station,... Als alternatief programma kan ook gekozen worden voor een wandeling doorheen het oude havenkwartier en een bezoek aan een portwijnkelder of voor een wandeling langs de Atlantische kustlijn. Middagmaal aan boord. Bezoek aan het nabijgelegen kuststadje Matosinhos, waar enkele traditionele gerechten bereid worden tijdens een kookdemonstratie. Diner en overnachting aan boord.
dag 8 : Porto - Brussel
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel
14/08 : Prijs : 3.070,- per persoon
Supplementen per persoon
-cat. D: dubbele kajuit op het beneden-midden: € 225
-cat. C: dubbele kajuit op het hoofddek-achter: € 900
-cat. B: dubbele kajuit op het hoofddek: € 1050
-cat. A: dubbele kajuit op het bovendek: € 1.280
-cat   S: Suite op het bovendek: € 2.410
-Dubbele kajuit voor alleengebruik: op aanvraag
Prijzen geldig volgens beschikbaarheid op moment van boeking
Inbegrepen
-Vluchten van en naar Porto met Brussels Airlines in economy klasse. -7 nachten in een dubbele benedendek-kajuit  achteraan, cat. E, aan boord van de MS AmaVida.
-Programma op basis van vol pension (vanaf het diner van dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 8).
-Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers  zoals beschreven in het programma.
-Alle passende dranken bij de maaltijden aan boord.
-Gratis internet in uw kajuit en in de  gemeenschappelijke ruimten. -Conferenties en animatie aan boord.
-Engelstalige gidsen met audio gids systeem voor de excursies. -Captain’s Diner en welkomstcocktail.
-BTW, haven- en luchthaventaksen en fuel.
Niet inbegrepen
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Gebruikelijke fooien (± € 10 p.p.p.d).
- Reisverzekeringen.
  • Identiteitskaart

Zoek in ons aanbod