PORTO - 2024

PORTUGAL - 2024 // Individuele reis // 8 dagen

Douro Cruise

Unesco werelderfgoed, wijncultuur & gastronomie in de bakermat van Portugal

Afreisdatum: 2024

€ 3.500

Per persoon

Boekingsaanvraag

Dag 1 : Brussel - Porto

Rechtstreekse lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven. Ontvangst en installatie in uw kajuit. Welkomstcocktail, diner en overnachting aan boord.
Dag 2 : Regua - Lamego - Pinhão
Afvaart naar Regua. Vaart door de Dourovallei. Lunch aan boord. Aankomst te Regua. Excursie per autocar naar Lamego, een klein stadje aan de Douro met een rijke geschiedenis. Bezoek aan de gotische kathedraal. Vrije tijd voor een wandeling door de smalle straatjes met toffe winkeltjes en terrasjes of voor een bezoek aan het Museum van Lamego. ’s Avonds dineert u in een typisch Portugees landgoed. Het schip is ondertussen aangekomen te Pinhão. Overnachting.
Dag 3 : Pinhão - Vega Terrón
Halve dag vaart door de Dourovallei richting Castelo Rodrigo. Lunch aan boord. ’s Namiddags staat een excursie naar Figuera de Castelo Rodrigo op het programma. Het middeleeuwse dorpje met talrijke kerkjes, smalle steegjes en een burchtruïne ligt op 670m boven de zeespiegel, vanwaar u een prachtig panoramazicht hebt. Terugkeer aan boord. Captain’s diner en overnachting.
Dag 4 : Vega Terrón - Salamanca - Barca d’Alva
Vandaag staat een bezoek aan de stad Salamanca op het programma. Salamanca is gelegen in de Spaanse provincie Castilla y León, een geliefd oord voor vooraanstaanden en beroemd voor zijn middeleeuws karakter. Geleid bezoek aan het historisch centrum van de stad. Middagmaal in een typisch Spaans restaurant. Vrije namiddag te Salamanca. Het schip is ondertussen aangekomen in Barca d ’Alva, waar u wordt verwacht voor het diner.
Dag 5 : Barca d ’Alva - Régua
Halve dag vaart door de prachtige Dourovallei. Lunch aan boord. ’s Namiddags uitstap naar een typisch Portugees landgoed (Quinta), waar u kunt genieten van een glaasje portwijn en een prachtig zicht op de Dourovallei. Verder is er een bezoek gepland aan het Mateus-paleis, één van de mooiste Portugese landhuizen, met prachtige tuinen en wijngaarden. Terugkeer aan boord te Regua. Diner en overnachting aan boord.
Dag 6 : Régua - Porto
Vaart richting Porto. Vanop het zonnedek kunt u genieten van het spectaculaire wijngebied met prachtige wijnterrassen dat u doorkruist en dat tevens opgenomen is op de Unesco werelderfgoedlijst. Lunch aan boord. ’s Namiddags brengt u een bezoek aan Porto, de stad van de portwijn. Bezoek aan het historisch centrum van de stad en aan de kathedraal. Bezoek aan een portwijnkelder (incl. degustatie). ’s Avonds diner en folkloreshow aan boord. Overnachting.
Dag 7 : Guimarães - Braga
Uitstap per autocar naar de voormalige Portugese hoofdstad Guimarães, een aangename middeleeuwse stad met goed behouden burcht en paleis. Lunch ter plaatse. ’s Namiddags bezoek aan Braga, één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Diner, fado-avond en overnachting aan boord.
Dag 8 : Porto - Brussel
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

MS Queen Isabel *****

Het schip

De MS Queen Isabel is één van de meest luxueuze riviercruisers op de Douro, voorzien van alle modern comfort volgens westerse normen. Naast de luchtige, modern ingerichte kajuiten, het restaurant en de bar, beschikt het schip ook over een lift, souvenirwinkeltje, fitness (gratis), massagesalon (betalend) en zonnedek met zwembad met tegenstroom en ligstoelen.

De kajuiten

Het schip heeft een capaciteit van 118 personen en telt 3 passagiersdekken. Alle 29 kajuiten hebben zicht naar buiten en beschikken over een gesloten raam, schuifraam of schuifraam met balkon, naargelang het gekozen dek. De kajuiten hebben een oppervlakte van ± 15 tot 30m² en zijn uitgerust met 2 aparte, naast elkaar geplaatste bedden, die als dubbel of twin gebruikt kunnen worden. Alle kajuiten beschikken over een eigen badkamer met wastafel, toilet, haardroger en douche, individuele klimaatregeling, safe en satelliet-tv. WiFi aan boord. Hoofddek: 13 standaardkajuiten (15m²) met een hoog geplaatst, gesloten venster. Bovendek: 23 Deluxekajuiten (15m²) met schuifraam. Panoramadek: 18 Deluxekajuiten (20m²) met schuifraam en klein balkon en 2 Junior Suites (30m²) die achteraan gelegen zijn en bovendien beschikken over een klein salon.

Restauratie en Bars

Er is een panoramarestaurant aan boord van waaruit u, terwijl u van de lokale of internationale gerechten proeft, van de panoramische zichten kan genieten. De maaltijden worden in één zitting opgediend en u houdt dezelfde tafel die u bij inscheping kiest gedurende de hele cruise. Ook vanuit de Panorama Lounge & Bar hebt u een panoramisch zicht en kan u zich heerlijk ontspannen, iets bijleren over de streekgeschiedenis of genieten van de prachtige wijnterrassen en de streek die u doorkruist.

De dekken

Het schip is verdeeld in 4 dekken. Op het hoofddek zijn de standaardkajuiten, de fitness en het massagesalon gelegen. Het bovendek is het dek waar u het schip betreedt en waar de receptie, het restaurant en de Deluxekajuiten gelegen zijn. Op het panoramadek bevinden zich de Deluxekajuiten en de Junior Suites, alsook de Panorama Lounge & Bar. Het zonnedek is zeer ruim en voorzien van een zwembad met tegenstroom met ligstoelen, zodat u rustig van het panoramazicht kunt genieten. Een lift verbindt het hoofd-, boven- en panoramadek.

Technische gegevens

Bouwjaar: 2013 • lengte: 79m • breedte: 11,4m • diepgang: 1.45m • Voltage 220 V • maximum aantal passagiers: 118 • aantal bemanningsleden: 33 • passagiersdekken: 3 • 1 restaurant • 1 Lounge & Bar • zonnedek met zwembad • lift • fitness • massagesalon.

Prijzen per persoon

 

21/04/2024 

Luxe kajuit met balkon – Panorama dek : 3.500,- € per persoon             

26/05/2024

Luxe kajuit met balkon – Panorama dek : 3.500,- € per persoon

 

18/08/2024

Luxe kajuit met balkon – Panorama dek : 3.700,- € per persoon

 

15/09/2024

Luxe kajuit met balkon – Panorama dek : 3.500,- € per persoon

 

Single : op aanvraag

Inbegrepen
 • Rechtstreekse lijnluchten van en naar Porto in economy klasse, ruimbagage incl.
 • 7 nachten in een standaardkajuit op het hoofddek achteraan aan boord van de MS Queen Isabel*****.
 • Programma op basis van vol pension (vanaf het diner van dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 8).
 • Dranken bij de maaltijden aan boord: water, wijn, bier, soft drinks en koffie of thee.
 • Dranken bij de maaltijden tijdens de excursies: water, wijn, soft drinks en koffie of thee.
 • Gratis koffie en thee 24/24u en gratis toegang tot de fitness.
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma.
 • Conferenties en animatie aan boord.
 • Alle vermelde excursies met Nederlands- of Franstalige gids/begeleider (zie prijzentabel).
 • Tweetalige cruisedirecteur aan boord.
 • Captain’s Diner en welkomstcocktail.
 • BTW, haven- en luchthaventaksen en fuel.
Niet inbegrepen
 • Overige dranken en persoonlijke uitgaven.
 • Gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel:
  (± € 10 p.p.p.d.).
 • Gebruikelijke fooien voor gidsen en chauffeurs: naar eigen appreciatie.
 • Reisverzekeringen.

 

Annulatiekosten, indien geen annulatieverzekering

De annulatie van een reis door de reiziger brengt volgende annulatiekosten met zich mee :

- tot 60 dagen voor vertrek : 30 % van de reissom

- vanaf 59 dagen tot 30 dagen voor vertrek : 50 %

- vanaf 29 dagen tot 15 dagen voor vertrek : 75 %

- vanaf 14 dagen tot dag van vertrek : 100 %

 

 • Identiteitskaart

Vervolledig deze aanvraag en stuur door voor extra info.


Boekingsaanvraag
Naam + Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode + Gemeente is een verplicht veld
Tel of GSM is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Bestemming is een verplicht veld
Kamertype is een verplicht veld
Aantal personen is een verplicht veld
Persoon 1: Naam+Voornaam is een verplicht veld
Geboortedatum is een verplicht veld
IK of Paspoortnummer is een verplicht veld
Vervaldatum IK of Paspoort is een verplicht veld
Reisverzekering is een verplicht veld
Annulatieverzekering is een verplicht veld

(* Verplichte velden)

Zoek in ons aanbod