Terug naar het overzicht

Nieuws

Tenerife - ook cultuur genieten

Tenerife - ook cultuur genieten

De natuur heeft Tenerife zijn spectaculair vulkaangebied, zijn laurierbossen en zijn stranden geschonken. De mens heeft het Canarisch eiland omgevormd tot een onmiskenbaar stukje cultureel erfgoed met historische binnensteden en tal van evenementen.

 

In het vakantieparadijs Tenerife zijn geschiedenis, kunst en cultuur van groot belang. De historische binnensteden La Laguna, Garachico of La Orotava pronken met diverse prijzen die architectuur en onderhoud eren. La Laguna is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, Garachico ontving de gouden medaille van de Schone Kunsten, La Orotava werd uitgeroepen tot historisch-artistiek geheel en Icod de los Vinos tot cultureel erfgoed.

Deze en andere voorbeelden zijn ware voorbeelden van de meest Canarische architectonische traditie, met de gebruikelijke houten balkons en minutieuze versiering. Naast tal van historische gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken en paleizen is Tenerife ook een referentie van de avantgarde architectuur. Santiago Calatrava heeft zijn stempel gezet op gebouwen als het Auditorium van Tenerife Adán Martín of het Internationaal Beurs- en Congrescentrum.

 

De musea van Tenerife herbergen tentoonstellingen en collecties die een dagje op het eiland tot in de perfectie aanvullen.

 

Wanneer de avond valt, breidt het aantal mogelijkheden tot amusement zich uit met diverse spektakels boordevol klassieke muziek of jazz of optredens van de meest bekende artiesten van het moment

Zoek in ons aanbod