Terug naar het overzicht

Nieuws

Rome - Reserveringen Colosseum

Rome - Reserveringen Colosseum

Rome: Colosseum:

Nogal wat scholen hebben de traditie om zelf hun bezoeken te reserveren, en zijn daar intussen behoorlijk bedreven in geworden. Toch zijn er dit jaar een aantal problemen geweest bij het reserveren van het Colosseum. En er blijkt opnieuw verandering in te komen.

Dit schreven we in april:

sinds vorige zomer worden groepen allerhande en scholen op dezelfde voet behandeld. De prijs voor een schoolgroep is dan nog wel dezelfde (15 € per groep van 50), maar de toegelaten aantallen (3.000 ‘man’ tegelijkertijd) worden stipter opgevolgd. Bij wijze van spreken worden de website en de telefonische reserveringsdienst vanuit de hele wereld bestookt om de ‘slots’ in te vullen. Komt daarbij dat de reserveringen op een wel bepaalde datum om 09.00 u. starten, zowel telefonisch als digitaal. Ook hiervoor moet je je geregeld informeren over wanneer die datum nu precies zal zijn.

 

Wat blijkt nu? Als je op de site gaat kijken, lees je dat je sinds 1 juli 2017 voor schoolgroepen verplicht telefonisch moet reserveren, ook al beweren ze aan de telefoon dat het ook on-line kan. Niet dus!

Toen we op 07 augustus om 09.00 u. de reservering maakten voor een toegang einde oktober kon dat alleen maar telefonisch. Of je zou de ‘normale’ weg moeten volgen voor groepen, waarbij je 196 € moet betalen voor de eerste 14 ‘full’. Je kan dan tot 50 ‘man’ aanvullen, volgens de leeftijdscategorie, maar telkens met toevoeging van 2 € reserveringskost. Niet dus!

Op tijd aan de telefoon zijn we om 09.20 u. ‘binnen’ geraakt. En wat bleek: er waren op die dag in de voormiddag nog 2 mogelijkheden: om 08.30 u. (voor 1 groep van 50 ‘man’) en om 11.00 u. Die reservering is dan gemaakt, maar het geeft te denken! Het zal steeds moeilijker worden om op de uren die je op voorhand plant een toegang te versieren. En al helemaal niet als je dat voor meerdere groepen moet doen. Zou het kunnen dat ‘echte’ (zeg maar volwassen) groepen meer opbrengen dan schoolgroepen ? …

 

Ons advies is dan ook: zorg dat je op de juiste datum en het juiste uur aan de telefoon zit en ‘kruis je vingers’ dat je bijtijds binnen geraakt en het verhoopte toegangsuur weet te versieren! Die datum, tenminste voor de voorjaarsbezoeken, ligt nog niet vast. We houden U op de hoogte!

 

Zoek in ons aanbod