Terug naar het overzicht

Nieuws

Keulen - Laat je betoveren

Keulen - Laat je betoveren

In minder dan twee uur rijden sta je in een volledig nieuwe, hippe cultuurstad: Keulen. De oudste stad van Duitsland is dé shoppingsstad en cultuurstad bij uitstek. Hippe wijken worden afgewisseld met authentieke plaatsen, gotische kathedralen worden op hun beurt afgewisseld met de moderne moskee. Ga shoppen in Hohe Strasse, de eerste winkelstraat van de stad, of breng een bezoekje aan het shoppingscentrum Galeria Kaufhof voor de nieuwste trends en andere leuke spullen. Keulen is hip en verrassend maar blijft een stad met een boeiende geschiedenis.

Dit mag je zeker niet missen:
•    De Dom van Keulen: Tijdens WO II werd Keulen gebombardeerd, de Dom van Keulen was het enige gebouw dat recht bleef staan. Nu is dit de grootste gotische kathedraal van Duitsland.
•    Romeins-Germaans Museum: Op Romeinse overblijfselen werd dit museum gebouwd. Het museum geeft je een mooi beeld over het ontstaan van Keulen.
•    Belgische wijk: deze urban wijk met unieke boetiekjes en bruisend uitgaansleven is de place-to-be. Brüsseler Platz is een bruisend plein vol terrasjes en uitgaansmogelijkheden.
•    Kabelbaan: Keulen bezit Europa’s eerste kabelbaan die boven een rivier hangt. Vanaf hier heb je een prachtig panorama over de stad en de Rijn. 
•    Chocolade museum: Chocoholics kunnen terecht in het Chocolade museum van Keulen die sinds 1993 op de oever van de Rijn te vinden is.Zoek in ons aanbod