Terug naar het overzicht

Nieuws

Budapest - Bruisende metropool

Budapest - Bruisende metropool

Verpozen op terrasjes

Budapest is alom bekend om zijn cafés en banketbakkerijen met bijhorende koffiehuizen. Naast bekende namen zoals Gerbeaud, Ruszwurm, Auguszt of New York Café, openen er voortdurend nieuwe zaken, langsheen de oevers van de Donau of in bekende straten zoals Lónyay Street en Váci Street.

 

Flaneren in parken

Met zijn imposante oude bomen, een meer, een replica van een Trans-Sylvaans kasteel, een dierentuin en thermische baden wordt het stadspark van Budapest geroemd als één van de mooiste stadsparken van Europa.

 

Groene architectuurwandeling

Nabij Margaret Island bevindt zich het Szent István Park, omringd met prachtige Bauhaus-huizen, mooie cafés en winkeltjes van Pozsonyi Street. Beklim de groene Gellért-heuvel, tot de opera, en geniet van het prachtige panorama van de Hongaarse hoofdstad. Of, maak een uitstap naar de heuvels van Buda en bezoek Normafa met de mooie rode tandradbaan.

 

Stadswandeling

Budapest is een stad op mensenmaat wat ook betekent dat je heel wat bezienswaardigheden en shopping-mogelijkheden op wandelafstand van mekaar hebt. Vanaf de burchtheuvel sta je in relatief korte tijd aan Vörösmarty en Váci Street, steek je de Donau over via de Kettingbrug of wandel je langs Andrássy Boulevard naar de oevers van de Donau.

 

Naar de markt

Hoewel de grote markthal de meest bekende is, telt Budapest heel wat traditionele markten en dat ook in het centrum van de hoofdstad. Op Klauzál markt in het 7e district, Belvárosi Piac in het 5e district en Hunyadi in het 6e district vind je een ruim aanbod van vers fruit, groenten, streek- en hoeveproducten uit Hongarije om meteen de lente op je bord te proeven.

 

Nabijgelegen stadjes

 Szentendre, de stad van schilders, ligt op een uur rijden van Buadpest. 

De Donaubocht, ten Noorden van Budapest, biedt een prachtig landschap waarin het kasteel van Visegrád verrijst op één van de heuveltoppen.

Vác, een pareltje van barok.

Esztergom, de zetel van de rooms-katholieke primaat van Hongarije met de basiliek van Esztergom.

Zoek in ons aanbod