NAMIBIE

AFRIKA // Individuele reis // 16 dagen

Overleven in de woestijn

Per persoon

Boeken

Dag 1 : FRANKFURT - WINDHOEK

Traject Hasselt – Frankfurt per autocar

Vlucht Frankfurt – Windhoek met Condor

Transfer naar het hotel in Windhoek

Facultatief diner en overnachting in Windhoek, hotel Country Club Resort

 

Dag 2 : WINDHOEK

Leer de geschiedenis van Namibia en Windhoek kennen tijdens een ongeveer 3 uur durende begeleide citytour door de stad: De historische gebouwen en monumenten zoals Christ Church, Ink palace, Parliament Gardens, Rider Memorial en Old Fort maar ook de townships zoals Katutura met het Penduka Women’s Centre.

Diner en overnachting in Windhoek, hotel Country Club Resort

 

Dag 3 : WINDHOEK – NAMIB WOESTIJN

Vertrek naar het zuiden, door de pre-Namib naar de Namib woestijn. Dit is de gateway naar Sesriem Canyon en Sossusvlei, waar zich de allerhoogste zandduinen ter wereld bevinden. De namiddag is vrij. Indien mogelijk wordt er nog een activiteit gepland. De Desert Homestead Lodge ligt in een privé natuurgebied, ’s avonds kan je (met een beetje geluk) voor de eerste maal tijdens deze reis getuige van een duizelingwekkende sterrenhemel.

Diner en overnachting in Sesriem / Sossusvlei area, Desert Homestead Lodge

 

Dag 4 : NAMIB WOESTIJN

Vroeg vertrek naar Sossusvlei, een vallei die beroemd is om haar pectaculaire duinen waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. Je kan een duin beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht. De kleurschakeringen van de duinen, van geel over feloranje tot vuurrood, zijn een inspiratie voor elke fotoliefhebber. Deadvlei is een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. Later bezoek aan de Sesriem Canyon, een 1 kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier.

Diner en overnachting in Sesriem / Sossusvlei area, Desert Homestead Lodge

 

Dag 5 : SESRIEM / SOSSUSVLEI AREA - SWAKOPMUND

Rit naar de Atlantische Oceaan via een heel desolaat gebied met onderweg een paar fotostops aan de Maanvallei en de Welwitschia Fields. De Welwitschia Mirabilis is een zeldzame plant die meer dan 1000 jaar oud kan worden en zich heeft aangepast aan de extreme droogte. In Walvisbaai bezoek aan de ondiepe lagune, één van de meest belangrijke ”wetland” gebieden van het Afrikaanse continent ( Ramsar World Heritage ). Talloze watervogels en meer dan 80% van de Afrikaanse populatie flamingo’s bevolken dit gebied, een adembenemend beeld als ze neerstrijken met een paar honderdduizenden.

Swakopmund doemt op als een oase in de woestijn. De tweede grootste stad van het land is bij de Namibische bevolking vooral geliefd als badstad, hoewel het zeewater er erg koud is. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops en voedingszaken doen denken aan Duitsland.

Diner en overnachting in Swakopmund, Beach hotel.

 

Dag 6 : SWAKOPMUND

Voormiddag: Cruise in Walvisbaai per catamaran.

Vaarroute naar Pelican Point waar zich een grote kolonie pelsrobben heeft gevestigd en er vaak ook walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en de Mola Mola (zonnevis) te zien zijn. Aan boord worden oesters en snacks geserveerd samen met een glaasje schuimwijn. Indien mogelijk nog wat vrije tijd in Walvisbaai.

Diner en overnachting in Swakopmund, Beach hotel.

 

Dag 7 : SWAKOPMUND – DAMARALAND

Vertrek naar het desolate Damaraland. Onderweg zie je de Brandberg opduiken, de hoogste berg (2579 meter) van Namibia, in vulkanisch graniet.

Het uitzonderlijke ruwe gebied is de thuis van verschillende wilde dieren waaronder de woestijnolifant, de zwarte neushoorn en diverse “dolende” antilopen.

Bezoek aan Twyfelfontein (Wereld Erfgoed)

Deze plaats is een waar openluchtmuseum, bekend om zijn meer dan 2500 prehistorische rotsgravures- en schilderingen gemaakt door de San- en Nama-volkeren. Je maakt een wandeling en ziet vooral afbeeldingen van dieren. Korte stop aan de Organ Pipes, een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven. In het Petrified Forest, gelegen op een zandstenen rif, bevinden zich boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Het is een raadsel hoe de bomen hier zijn terechtgekomen vermits de wortels ontbreken.

Diner en overnachting in Damara Mopane Lodge

 

Dag 8 : DAMARALAND – KAOKOLAND

In de voormiddag bezoek aan een Himba-nederzetting. Dit volk leeft nog volgens de oude tradities. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. Je maakt kennis met de ‘alternatieve’ levenswijze van de Himba en leert meer over hun tradities en gebruiken. Dank zij een bezoek aan deze stam wordt bijgedragen aan de verdere instandhouding van de Himba-stam. Nadien verder naar de lodge aan de rand van het Etosha National Park. Dit gebied staat bekend als één van de mooiste Afrikaanse landschappen.

Diner en overnachting in Kaokaland, Fort Sesfontein Lodge

 

Dag 9 : HOANIBRIVIER

Natuur en avontuur

De Hoanib is één van de grootste en belangrijkste rivieren van Noord-Namibia. Bij de waterpoelen en meren leven een aantal wilde dieren waaronder olifanten, antilopen, giraffen, struisvogels en ook leeuwen. Tijdens deze wildernistocht ontdek je ook de Afrikaanse fauna flora in zijn natuurlijke omgeving welke eigenlijk veel authentieker is dan in de safari-parken.

Op zoek naar woestijnolifanten.

Deze olifanten leven nergens anders ter wereld en zijn zeer goed aangepast aan de extreme omstandigheden van de woestijn.

Overnachting in Koakaland, Fort Sesfontein Lodge

 

Dag 10 : KOAKALAND – ETOSHA NATIONAAL PARK

Bij het doorkruisen van het Etosha nationaal Park kunnen verschillende diersoorten gespot worden. In dit grootste nationale park van Namibia komen vier van de Big Five voor: Leeuw, neushoorn, luipaard en olifant …. Welke is de vijfde diersoort?

Diner en overnachting in Etosha, Toshari Etosha Lodge

 

Dag 11 : ETOSHA NATIONAAL PARK

Volledige dag safari in een open voertuig . De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vooral aan de drinkplaatsen is de kans groot om de dieren te spotten.

Diner en overnachting in Etosha, Toshari Etosha Lodge

1

Dag 102 : ETOSHA NATIONAAL PARK

Game drive doorheen het Etosha Nationaal Park, op zoek naar wilde dieren

Denk eraan: Een nationaal park is geen zoo, wilde dieren laten zich niet ‘op bestelling’ zien. De rangers, chauffeurs en gidsen weten wel degelijk de “plekjes” te vinden en zijn voortdurend in contact met elkaar en verwittigen zodra er iets belangrijk opgemerkt wordt. Je hebt dus nooit zekerheid maar is de kans zeer groot dat je dieren kan spotten die je tot nog toe niet gezien hebt.

Diner en overnachting in Etosha, Emanya@Etosha Lodge

 

Dag 13 : ETOSHA NATIONAAL PARK – WATERBERG REGION

Bezoek aan het gebied rond het meer van Otjikoto, volgens plaatselijke legendes is het meer bodemloos diep … Mogelijk ook een bezoek aan het Tsumeb museum dat een zeldzame collectie mineralen tentoonstelt.

Vanuit de Mout Etjo Lodge is zijn geen verdere activiteiten geprogrammeerd. Optioneel kan nog een game drive geboekt worden voor ongeveer 20 Euro per persoon. Mogelijke spotting van antiloop, olifant, nijlpaard, leeuw, cheetah, witte en zwarte neushoorn. Ook georganiseerde wandelingen zijn mogelijk.

Diner en overnachting in Okonjati, Mount Etjo Lodge

 

Dag 14 : WATERBERG REGION – WINDHOEK

Op het laatste traject naar Windhoek is een halte gepland in Okahandja met een bezoek aan de lokale houtsnijdersmarkt van Mbanguru. Een ideale plaats om een laatste souvenirtje aan te schaffen.

Diner en overnachting in Windhoek, Country Club Resort

 

Dag 15 : WINDHOEK - TERUGREIS

Ganse dag vrij in Windhoek, relax, shopping, zwembad, een goed boek, … of een laatste bezoek aan de stad.

Lunch en eventueel diner facultatief.

Omstreeks 19.00 uur transfer naar de luchthaven.

Vlucht naar Frankfurt met Condor

 

Dag 16 :

Aankomst in Frankfurt om 09.10 uur.

Aansluitend transfer per autocar naar Hasselt.

Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.

 

  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour + visum

Zoek in ons aanbod