LAPLAND - 2023

FINLAND // Individuele reis // 5 dagen

Betoverend Noorderlicht

Afreisdatum: 2023

€ 1.835

Per persoon

Boekingsaanvraag

Dag 1 : Aankomst in Rovaniemi

Aankomst op de luchthaven van Rovaniemi. Optionele transfers kunnen geboekt worden. Ontvangst in het hotel door uw Franstalige gids. Hij zal u gedurende de hele reis vergezellen. Avondmaal en overnachting in het Scandic Rovaniemi City hotel of gelijkwaardig.
Dag 2 : Kerstman dorp en rendier slee rit
Fins ontbijt. Vertrek voor een heerlijke dag. Onmiddellijk wordt u ondergedompeld in de magie van Lapland en vertrekt u naar het dorp van de kerstman op de poolcirkel. U neemt deel aan de traditionele ceremonie van het oversteken van de poolcirkel en ontvangt een diploma als bewijs van uw overtocht. Middaglmaal (niet inbegrepen). Na deze ceremonie hebt u de tijd om het dorp naar eigen goeddunken te verkennen en de plaatselijke ster, de Kerstman, in zijn officiële huis te ontmoeten. Je kunt ook naar Santa's postkantoor gaan om van daaruit een brief te sturen. U hebt de tijd om in de verschillende winkels rond het dorp rond te slenteren en van de magie van de plaats te genieten. Aan het eind van de dag heeft u de mogelijkheid om een ritje in een rendierwagen te maken (1 km). U zult genieten van een warm drankje rond het vuur. Transfer terug naar uw hotel. Avondmaal (niet inbegrepen) en overnachting in het Scandic Rovaniemi City Hotel of gelijkwaardig.
Dag 3 : Sledehonden en Ranua Polar Zoo
Fins ontbijt. Vertrek naar Ranua, waar u begint met een bezoek aan de sledehondenfarm. U krijgt uitleg over deze Arctische sporters en gaat met de musher mee op een mini-safari (3 km). Na afloop heeft u de tijd om foto's te maken van de honden en de musher vragen te stellen over zijn activiteit. Gratis lunch ter plaatse. Vervolgens ontdekt u de meest noordelijke dierentuin ter wereld en maakt u in uw eigen tempo een verkwikkende wandeling in de open lucht om de arctische fauna in haar authentieke wilde omgeving te bewonderen: elanden, rendieren, veelvraten, poolvossen.... maar vooral de indrukwekkende ijsbeer. Een geweldig bezoek om deze dieren, die in extreme omstandigheden leven, te ontdekken en te begrijpen. Vrije tijd voor de fijnproevers om de winkel van de beroemde Finse bonbons Fazer te ontdekken. Terug naar uw hotel. Diner ter vrije besteding en overnachting in het Scandic Rovaniemi City Hotel of gelijkwaardig.
Dag 4 : Rovaniemi en overnachting in een glazen Igloo
Fins ontbijt. Vrije dag om van Rovaniemi en omgeving te genieten zoals u wilt! Bezoek het prachtige Arktikum museum en leer meer over de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, of doe een optionele activiteit. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sneeuwscootertocht. U kunt ook gaan winkelen in de stad, of gewoon een verkwikkende wandeling maken langs de oevers van de Ounasjoki rivier om te genieten van het Lapse winterlandschap. Vraag het aan uw reisleider, hij is er om u te helpen volop van Lapland te genieten! Middagmaal (niet inbegrepen). In de late namiddag, maak je klaar om een wereld van betovering binnen te treden. Transfer naar het iglodorp en installeer u in uw verwarmde glazen iglo's, die u een uitzicht op de natuur en de hemel bieden en toch zeer comfortabel zijn. Avondmaal en overnachting in een glazen iglo en, als de hemel het toelaat, kunt u het prachtige schouwspel van het noorderlicht vanuit uw bed bekijken. Hotel of vergelijkbaar: Arctic Glass Igloo, Santa's Igloo.
Dag 5 : Vertrek
Fins ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Rovaniemi zelf te voorzien (transfers kunnen geboekt worden).

Data

 

03/12 + 10/12/2022

Prijs : 1.900,- € per persoon

 

17/12/2022

Prijs : 1.985,- € per persoon

 

04/01 t/m 18/03/2023

Prijs : 1.834,- € per persoon

 

Single toeslag : 795,- €

 

 

Inbegrepen
 • 3 nachten in een tweepersoonskamer in een 3* of 4* hotel met ontbijt
 • 1 nacht in een glazen iglo
 • 1 diner 3 gangen/buffet, incl. water in karaf, thee/koffie op dag 4
 • Bus voor bovengenoemd programma
 • Bijstand van een Franstalige gids gedurende de hele reis
 • Bezoek aan een huskyfarm en minisledesafari van 3 km
 • Kennismaking met het rijden op een rendierslee (1 km) met warme drank.
 • Poolcirkel oversteekceremonie met certificaat
 • Toegang tot de Ranua Polar Zoo
 • Vluchten met Finair (klasse O)
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Transfers
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Identiteitskaart nog minimum 6 maanden geldig na retour

Vervolledig deze aanvraag en stuur door voor extra info.


Boekingsaanvraag
Naam + Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode + Gemeente is een verplicht veld
Tel of GSM is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Bestemming is een verplicht veld
Kamertype is een verplicht veld
Aantal personen is een verplicht veld
Persoon 1: Naam+Voornaam is een verplicht veld
Geboortedatum is een verplicht veld
IK of Paspoortnummer is een verplicht veld
Vervaldatum IK of Paspoort is een verplicht veld
Reisverzekering is een verplicht veld
Annulatieverzekering is een verplicht veld

(* Verplichte velden)

Zoek in ons aanbod