MAROKKO

AFRIKA // Individuele reis // 8 dagen

Keizerlijke steden

• bezoek aan de Keizerlijke steden : Marrakech, Rabat, Fez, Meknes

Per persoon

Boekingsaanvraag

Dag 1: Brussel – Marrakech

Op de luchthaven van Marrakech word je verwelkomd door de reisbegeleider die je naar hotel Golden Tulip Farah**** brengt. Je proeft van een typisch Marokkaans diner met fijn gekruide gerechten. Als je wilt, kun je ook al een kijkje nemen op het Djemaa-El-Fnaplein en de sprookjesachtige sfeer van Marrakech opsnuiven. (-/-/D)

 

Dag 2: Marrakech

Een dag in het teken van kunst en cultuur. Laat je verrassen door het prestigieuze erfgoed zoals de graven van de Saadiërs, de Koutoubia-moskee met zijn bekende minaret die symbool staat voor de stad, het Bahia-paleis, de Koranschool Ben Youssef en nog veel meer. Met wat geluk zie je tientallen ooievaars die luid klepperend neerstrijken op de oude stadsmuren. 's Avonds ga je naar een restaurant in de medina voor een fijn diner tussen de berbertapijten en lantaarns. (O/-/D)

 

Dag 3: Marrakech - Casablanca - Rabat (ca. 370 km)

's Morgens rijd je in rechte lijn naar Casablanca, het internationale zakencentrum van Marokko. Na een lekkere lunch, bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze grootstad, zoals het Mohamed-V-plein, de moskee van Hassan II en de Corniche, een kilometerslange promenade die langs de stranden en de oceaan loopt. Daarna ga je naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad heeft een heerlijk ontspannend medina. Maar wat de stad werkelijk zo prachtig maakt, is de kustwijk Kasbah des Oudaias, die je morgen zal bezoeken. In de kasbah vind je de oudste moskee van Marokko. De moskee is volledig ingebouwd in de wijk op de rots. Je dineert en overnacht in hotel Chellah****. (O/-/D)

 

Dag 4: Rabat – Volubilis – Fez (ca. 240 km)

Rabat is, samen met Fez, Meknes en Marrakesh, één van de vier keizerlijke steden van Marokko. In deze stad vind je het parlement en de residentie van koning Mohamed VI. Je bezoekt het mausoleum van Mohamed V, de toren van de Hassanmoskee, de kasba van Oudaya en de necropool van Chellah. Het koninklijk paleis is verboden terrein maar je mag wel een kijkje nemen aan de buitenkant van het complex.  Na de lunch rijd je naar Moulay Idriss, een belangrijk pelgrimsoord dat ook wel het 'Mekka van de armen' wordt genoemd. Duizenden moslims komen hier in augustus en september de tombe groeten van Idris I, de grondlegger van de Marokkaanse dynastie die in 791 overleed.  Even verderop liggen de Romeinse ruïnes van Volubilis. In de derde eeuw na Christus telde deze stad meer dan 10.000 inwoners. Graan, olie en wilde dieren werden van hieruit naar Rome gestuurd. De sfeervolle site ligt op een hoogvlakte met een weids uitzicht over de graanvelden. Je bewondert de prachtig bewaarde mozaïeken met vogel- en plantmotieven en rust uit tussen de cactussen en olijfbomen. De marmeren zuilen van de antieke tempel zijn een favoriete nestplaats voor ooievaars. Vóór je het beseft, is het geheugenkaartje van je camera vol.  Tegen de avond arriveer je in Fez waar een smakelijk diner voor je klaarstaat. Je slaapt in hotel Fès Inn***(*) dichtbij het historische stadhart. (O/-/D)

 

Dag 5: Fez

Fez is het culturele hart van Marokko en bovendien de best bewaarde oude stad van de Arabische wereld. Een labyrint van duizenden steegjes en pleintjes waar je met plezier verdwaalt. Wandelen in Fez is een stap terug zetten in de tijd. In de overvolle medina kom je meer pakezels dan auto's tegen. Moskeeën en medersa's, winkeltjes en werkplaatsen: alles ademt een levendige, middeleeuwse sfeer. Een must-see zijn de leerlooierijen: een stelsel van open kuipen waar schapenhuiden worden geweekt en gekleurd. Daarna maken vingervlugge vakmensen er kleurrijke muiltjes, handtassen en poefs van. In de soeks vind je naast lederwaren trouwens nog honderden andere souvenirs: van juwelen en lantaarns tot tapijten en trommels.  's Middags eet je in een restaurant in de medina. In een sfeervol kader proef je de typisch Marokkaanse cuisine die geurt naar gember, saffraan en ras-el-hanout. (O/L/-) 

 

Dag 6: Fez - Meknes - Afourer (ca. 330 km)

Na het ontbijt vertrek je naar Meknes. Onder sultan Moulay Ismail (1645-1727) stak deze stad Versailles naar de kroon dankzij de vele parken en monumenten. Naast duizenden nakomelingen, geboren uit vijfhonderd concubines, heeft deze sultan nog meer sporen nagelaten. Zoals een grote paardenstoeterij en graanschuur, die je zeker moet zien. Wandel door de medina en bezoek de heerlijk versierde madrassa Bou Inania, een Koranschool uit de 14de eeuw.

Na de lunch in een historisch paleis is het tijd om zuidwaarts te rijden. De hele weg lang geniet je van de indrukwekkende landschappen van het Atlasgebergte. 's Avonds slaap je in hotel Chems**** of Tazarkount**** in Afourer. (O/L/-)

 

Dag 7: Afourer – Marrakech (ca. 200 km)

Je volgt de groene route via Kelaa des Sarghana naar Marrakech. De weg loopt doorheen de machtige Hoge Atlas, een enorm natuurgebied met witte toppen, skioorden, berberdorpjes, groene steppes, rivieren en watervallen. Hier ligt de hoogste berg van Noord-Afrika: de Toubkal (4165 m).

Na het inchecken gebruik je de lunch in het hotel in Marrakech. En 's namiddags snuif je de levendige Afrikaanse sfeer op van 'La Ville Rose'. Op het Jemaa-el-Fnaplein is altijd wel iets te zien: muzikanten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, kruidendokters... maar ook toeristische kraampjes en eetstalletjes. Voor wat luttele dirhams koop je een handvol verse dadels en een glas vers geperst sinaasappelsap. 's Avonds worden de houtskoolvuurtjes aangestoken en drijft een geur van gegrild lamsvlees over het plein. Street chefs prijzen luidkeels hun lekkernijen aan.

Na dit hectische dagje kom je bij in de hammam van het hotel. Of je laat je verwennen met een Marokkaanse massage, wat meestal gepaard gaat met stevig rek- en strekwerk.

Je dineert en overnacht in het gerieflijke Golden Tulip Farah****. (O/-/D)

 

Dag 8: Marrakech – Brussel

Na een stevig en gezond ontbijt, word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht richting Brussel. (O/-/-)

 

Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.

 

 

 

 

            

Officiële taal : Arabisch, Berbers


Hoofdstad : Rabat

 

Munteenheid : Marokkaanse Dirham (MAD) : 1,- € = 1.23 MAD

 

Uurverschil : Zomertijd :  - 2 uur - Wintertijd : - 1 uur

  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour

Vervolledig deze aanvraag en stuur door voor extra info.


Boekingsaanvraag
Naam + Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode + Gemeente is een verplicht veld
Tel of GSM is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Bestemming is een verplicht veld
Kamertype is een verplicht veld
Aantal personen is een verplicht veld
Persoon 1: Naam+Voornaam is een verplicht veld
Geboortedatum is een verplicht veld
IK of Paspoortnummer is een verplicht veld
Vervaldatum IK of Paspoort is een verplicht veld
Reisverzekering is een verplicht veld
Annulatieverzekering is een verplicht veld

(* Verplichte velden)

Zoek in ons aanbod