Per persoon

Boeken
dag 1 : Brussel - Yerevan
Vertrek vanuit Zaventem met de Ukraïne Airlines vlucht naar Yerevan. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Ani Plaza****, Imperial Palace**** of gelijkwaardig.
dag 2 : Yerevan (o-m)
Na het ontbijt stadsrondrit van Yerevan. Vanuit het Victory Park bij het Moeder Armenië monument heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Nadien maken we nader kennis met de stad en zien o.a. het statige Opera gebouw. Een bijzonder bouwwerk is de Cascade van Yerevan, waarvan de bouwwerkzaamheden begonnen zijn in de Sovjettijd. Hierna bezoek aan het kloppend hart van de moderne stad, het Republiek plein, alwaar ook het prachtig historisch museum van Armenië gelegen is.
dag 3 : Yerevan - Etchmiadzin - Zvartnots - Yerevan (o-m)
Hierna rit naar Etchmiadzin, de plek waar de eerste officiële kerk in Armenië werd gebouwd. De imposante kathedraal is tegenwoordig het centrum van de Armeense kerk en het religieuze kloppende hart van het land. Tot slot rit naar de ruïne van de 7de-eeuwse Sint-Gregorius de Verlichte Kerk van Zvartnots. Terugkeer naar Yerevan voor overnachting.
dag 4 : Yerevan - Khor Virap - Areni - Noravank - Yerevan (o-m)
Na het ontbijt, vertrek naar Khor Virap de plaats waar St. Gregorius de verlichter gevangen werd genomen door een Armeense koning omdat hij het christendom predikte. Vervolgens kort bezoek aan de Areni wijnstreek. Na het middagmaal bezoek aan het schitterende 13de eeuws klooster van Noravank met zijn prachtige stenen kruisen en aan de St. Karapet kerk (1227). Terugkeer naar Yerevan voor overnachting.
dag 5 : Yerevan - Garni - Geghard - Yerevan (o-m)
Excursie naar Garni en Geghard. Garni is een 3de eeuwse Grieks - Romeinse zonnetempel die gelegen is in de bergen met uitzicht op een indrukwekkend landschap. De Garni tempel werd verwoest door een aardbeving in 1679 en heropgebouwd in de Sovjet periode. U kunt ook het recept ontdekken hoe Lavash gemaakt wordt, het traditioneel Armeens brood. Verder naar Geghard klooster, een antiek klooster gebouwd met massieve rotsblokken en waar de speer, waarmee Christus werd verwond, jaren werd bewaard.
dag 6 : Yerevan - Noratous - Sevan - Dilijan - Yerevan (o-m)
Na het ontbijt rit naar Noratous vooral gekend voor het oude kerkhof van Khatchkar, één der grootste van Armenië. Deze “Khatchkars, votiefstenen en -zuilen die dateren uit de 9de tot de 15de eeuw duiden de plaats van graftombes aan. Na het bezoek rijden we verder naar het Sevanmeer. Gelegen op 1900m is het één van de hoogst gelegen zoetwatermeren in de wereld. Het Sevanmeer wordt ook “de Parel van Armenië” genoemd. Verder naar Dilijan (klein Zwitserland) voor een bezoek aan het kleinere meer van Parz op 1.400m.
dag 7 : Yerevan - Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
Imagine
Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.

 

 

  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour

Zoek in ons aanbod