OMAN

MIDDEN OOSTEN // Groepsreis // 8 dagen

Bergen, forten en kusten

Per persoon

Boeken
dag 1 : Brussel - Muscat
Vertrek vanuit Brussel naar Muscat. Bij aankomst onthaal door onze lokale agent en transfer naar hotel Grand Millennium (superior).
dag 2 : Muscat - Barka - Nakhl - Al Hazm - Muscat (o-m-a)
Ontbijt. Vandaag vertrekt u naar de streek van Batinah, een van de meest vruchtbare kustzones van het land. U stopt eerst in het dorp Barka om er de vismarkt te ontdekken. Verder gaat het naar Nakhl, omringd door een palmbos en gekend voor haar fort en haar warmwaterbronnen. Bezoek aan het fort uit de 16de eeuw, hooggelegen op een uitstekende rots. Picknick lunch. Hierna bezoek aan Al-Hazm. Het enorme militaire fort (1708) omvat een aantal keukens, woonruimten, een Koranschool, een moskee alsook kerkers, geheime gangen enz.
dag 3 : Muscat (o-m-a)
Na het ontbijt transfer naar de haven ‘Al Bandar’ voor een 2u durende boottocht langs de corniche. Mogelijkheid tot het spotten van dolfijnen. Hierna vertrekt u op ontdekkingstocht door de hoofdstad van het sultanaat met haar typische sfeer van de Oriënt zoals beschreven in de avonturen van zeerovers en piraten. Rit langs het Paleis Al-Alam, residentie van de sultan, dat omringd is door twee Portugese forten Jalali en Mirani uit de 17de eeuw. Verder bezoekt u het museum Baït Al Zubair in de oude stad. Hierna rit naar Muttrah voor een wandeling door de soeks. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar het hotel en vrije tijd.
dag 4 : Muscat - Al Hamra - Jebel Shams - Nizwa (o-m-a)
U begint het bezoek met de Sultan Qaboos Moskee, een opmerkelijke architecturale prestatie. Vertrek naar Al Hamra om er Bait Al Safah te bezoeken met een mooi traditioneel aarden huis dat meer dan 300 jaar oud is. Via de Wadi Ghul vertrek richting Jebel Shams met onderweg schitterende uitzichten. Hier komt u in het ruige berggebied van de Jebel Shams vanwaar je prachtige uitzichten hebt en de diepte kunt inkijken. Middagmaal op de camping. In de namiddag rit naar Nizwa en installatie in het Golden Tulip (superior). Bezoek aan de soeks.
dag 5 : Nizwa - Jabrin - Bahla - Wahiba (o-m-a)
Bezoek aan Nizwa, hoofdstad van het binnenland en bakermat van het islamisme in het sultanaat. U bezoekt het fort met zijn waaktoren. Van hieruit hebt u een prachtig zicht over de regio met op de voorgrond de blauwe en gouden koepel van de moskee. Afreis naar Jabrin waar we het fort bezoeken dat in 1675 gebouwd werd door imam Bil’Arab bin Sultan als bijkomende residentie. Het staat bekend voor zijn beschilderde plafonds, zijn met arabesken beklede muren en traliewerk uit hout of stuc. Na het middagmaal maken we een fotostop aan het pre-islamitisch Bahla, behorend tot het werelderfgoed van de Unesco. We vervolgen onze weg voor een bezoek aan de ruïnes van de oude stad Al Manzifat. Rit naar de Wahiba Sands, één van de meest fascinerende en mysterieuze streken van Oman. Wahiba Sands, de rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog. Bij aankomst te Al Mintrib gaat de rit verder per 4x4 de woestijn in. Installatie in het Desert Nights Camp (superior).
dag 6 : Wahiba - Wadi Bani Khalid - Sur - Ras Al Jinz - Sur (o-m-a)
U staat vroeg op om de zonsopgang over de duinen te bewonderen. Na het ontbijt rit naar de Wadi Bani Khalid. Dit verborgen paradijs, een oase met weelderige plantengroei en helder blauw water, is een heerlijke plek voor een wandeling. Na de picknick lunch rit naar Sur de belangrijkste stad aan de oostkust van Oman met een historisch verleden als havenstad. Installatie in hotel of Sur Plaza (superior). Bezoek aan de dhow werf. Altijd zijn er wel dhows in aanbouw zodat u de verschillende bouwstadia kunt volgen. ’s Avonds brengt u een bezoek aan het strand van Ras al Jinz, waar schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.
dag 7 : Sur - Wadi Shaab - Quariyat - Muscat (o-m)
Vandaag rijden we verder naar Wadi Shaab, een geheel van natuurlijke zwembaden en watervallen (wandeling van +/- 40 minuten om deze te bereiken). Middagmaal en vertrek naar Bimah, gelegen aan de kust, een kloof van 100 meter in diameter gevuld met zeewater. Verder naar Muscat met onderweg een stop bij het vissersdorp Quriyat voor een bezoek aan de zoutmijnen. Transfer naar de luchthaven van Muscat.
dag 8 : Muscat - Brussel
Terugvlucht naar Zaventem.
Imagine
Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor uw groep uitwerken op datum van uw keuze.
Ook mogelijk voor 2 - 4 personen.
  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour

Zoek in ons aanbod