OMAN

MIDDEN OOSTEN // Individuele reis // 9 dagen

Authentic Oman

Ontdekking per 4x4 9 dagen individuele rondreis per 4x4 met chauffeur

Per persoon

Boekingsaanvraag
dag 1 : Brussel - Muscat
Vertrek vanuit Zaventem naar Muscat. Bij aankomst, onthaal door onze lokale vertegenwoordiger en transfer naar hotel Park Inn****.
dag 2 : Muscat (o-m-a)
Ontbijt. Vandaag ontdekt u de hoogtepunten van de Omaanse hoofdstad. Bezoek aan het Royal Opera House en de imposante Sultan Qaboos Grote Moskee: de twee architecturale pareltjes van de stad. Moderniteit en islamitische traditie gaan hier hand in hand. Verder via de kustweg richting Muttrah, het kloppend hart van de stad. Snuif daarna de kunst en cultuur van het historische Oman op in het Bait Al Zubair museum. Te voet gaat het verder naar het oude centrum, gelegen in de schaduw van de impressionante forten van Jalali en Mirani. Ze maakten in de 16e eeuw deel uit van de Portugese verdedigingswerken. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar het hotel en vrije tijd.
dag 3 : Muscat - Nakhl - Wadi Bani Awf - Al Hamra - Jebel Shams (o-m-a)
Na het ontbijt gaat u richting het kolossaal Hadjar-hooggebergte waarvan de toppen tot 3000m reiken. Het Fort van Nakhl - de eerste stop - bevindt zich aan de voet van het gebergte, wat een indrukwekkend zicht biedt over de vlakte en de afstekende flanken. Nadat u de warmwaterbron van Nakhl hebt ontdekt, gaat u verder naar de Wadi Bani Awf. U passeert langs vruchtbare landbouwgronden en het authentieke gelijknamig dorpje, voordat u aankomt aan de bron. Nadien zet u de avontuurlijke rit doorheen Hadjar verder naar het hoogste punt, Jebel Shams. Door de hoge toppen en spectaculaire kloven, wordt Jebel Shams vaak vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Overnachting in Jebel Shams Resort*** of Sama Heights***.
dag 4 : Jebel Shams - Nizwa (o-m-a)
Vertrek via de Wadi Nakhr naar het historische stadje Al Hamra. Verdwaal in de oude glorie van het authentiek Oman en bezoek er Bait Al Safah een mooi traditioneel aarden huis dat meer dan 300 jaar oud is. We rijden verder om het bergstadje Misfah te bezoeken. Misfah is een dorp met oude gebouwen en een verstevigde toren, het dorp staat op verticale kliffen en hellingen. Het mysterieuze bergstadje Misfah is ook gekend voor zijn extra ordinaire architectuur met oude stenen huizen en verschillende limoen bomen. Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolgens gaan we naar het oude fort Bahla (enkel fotostop) met 15 poorten en 132 uitkijktorens. Het historisch centrum van Bahla wordt omcirkeld door een muur, dat origineel gebouwd werd om de stad te bewaken. De stad is ook bekend voor zijn aardewerk. Het is sinds kort opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. Daarna rit naar één van de meest indrukwekkende kastelen van Oman, het kasteel Jabreen. Een laatste stop is voorzien te Birkat Al Mauz waar u kunt genieten van een wandeling in de oase en de dadelplantages. Bezoek ook een Falaj, een voorbeeld van een oud irrigatiesysteem. Aankomst te Nizwa en installatie in hotel Falaj Daris***.
dag 5 : Nizwa - Wahiba Sands (o-m-a)
’s Ochtends bezoek aan Nizwa, dat ooit de hoofdstad was van Oman en zijn charme heeft blijven behouden als herinnering aan het traditionele Oman. U bezoekt er het 17e eeuwse ronde toren fort en de levendige soeks bekend voor zijn zilveren en koperen handwerk, en ook bekend voor zijn artistieke ambachten. Nadien rit via een van de oudste nederzettingen in Oman (Ibra) richting de uitgestrekte woestijn van Wahiba Sands, een van de meest fascinerende en mysterieuze steken van Oman. Wahiba Sands, de rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog. Installatie in het in bedoeïenenstijl opgetrokken tentenkamp 1000 Night Camp.
dag 6 : Wahiba Sands - Sur - Ras Al Jinz (o-m-a)
In de vroege ochtend kunt u genieten van de zonsopgang vanaf de top van een van de zandduinen in de omgeving van uw kamp. De kleuren van de woestijn veranderen vrij snel. Na het ontbijt, ruilt u het woestijnlandschap in voor de rijkelijke oase van de Wadi Bani Khalid. Het water heeft een smaragdgroene tot appelblauwzeegroene kleur, afhankelijk van de omstandigheden. Na de lunch, verder naar Sur, beroemd om de fascinerende architectuur van de oude stad en de scheepswerven waar de traditionele dhows sinds eeuwen aan de rand van de baai zijn gebouwd. Aankomst te Ras Al Jinz en installatie in het hotel Ras Al Jinz***. ‘s Avonds bezoek aan het reservaat dat zich inzet voor de schildpadden die hier aan land komen en hun eieren op het strand komen leggen.
dag 7 : Ras Al Jinz - Ras Al Hadd - Wadi Shab - Jebal Sifah (o-m-a)
Vandaag gaat de weg naar een van de mooiste Wadi’s van het land: Wadi Shab en Wadi Tiwi. Verder langs de prachtige kustlijn naar Sinkhole, een stuk land dat ingezakt is en gevuld met helder zeewater. Stop aan Fins Beach met mogelijkheid om te zwemmen. Middagmaal onderweg. In de namiddag aankomst te Jebal Sifah en installatie in uw hotel Sifawy Boutique****.
dag 8 : Jebal Sifah - Muscat (o)
Ontbijt. Vrije tijd. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand. ’s Avonds transfer naar de luchthaven van Muscat.
dag 9 : Brussel
Terugvlucht naar Zaventem
Imagine
Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.
  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour

Vervolledig deze aanvraag en stuur door voor extra info.


Boekingsaanvraag
Naam + Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode + Gemeente is een verplicht veld
Tel of GSM is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Bestemming is een verplicht veld
Kamertype is een verplicht veld
Aantal personen is een verplicht veld
Persoon 1: Naam+Voornaam is een verplicht veld
Geboortedatum is een verplicht veld
IK of Paspoortnummer is een verplicht veld
Vervaldatum IK of Paspoort is een verplicht veld
Reisverzekering is een verplicht veld
Annulatieverzekering is een verplicht veld

(* Verplichte velden)

Zoek in ons aanbod