Nieuws

Aarhus - Culturele Hoofdstad 2017

Aarhus - Culturele Hoofdstad 2017

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en de hoofdstad van Jutland. Aarhus ligt aan zee, bij geliefde vakantiegebieden zoals het Deense Merenhoogland en de streek Djursland, en is omringd door stranden en bossen. Met een mix van oud en nieuw, kunst en cultuur, gastronomie en architectuur.en Culturele Hoofdstad van Europa en Europese Regio van de Gastronomie. Een citytrip of een dagtochtje vanaf je vakantieadres in Denemarken? Aarhus is zeker een bezoek waard! Benieuwd naar wat je er allemaal kunt doen? Bekijk hier het volledige programma.

Abdij van Fossanova

In Zuid â Latium is in de vroege Middeleeuwen de kiem gelegd van de latere Westerse wereld na de val van het Romeinse Rijk. Uit onze geschiedenislessen weten we allemaal dat die ontwikkeling begonnen is met de abdijen. De H. Benedictus mag dan wel in Norcia geboren zijn, zijn monastieke beweging is gestart in Subiaco en echt begonnen in Cassino.

Rome - Reserveringen Galleria Borghese

Rome - Reserveringen Galleria Borghese

Er is jammer genoeg niets veranderd aan wat we jullie in april al meedeelden. Maar voor één van de klassiekers van zovele Italiëreizen ? de toch wel erg aantrekkelijke Galleria Borghese ? is het in de praktijk (quasi) onmogelijk geworden om het te bezoeken.

Rome - Reserveringen Colosseum

Rome - Reserveringen Colosseum

Nogal wat scholen hebben de traditie om zelf hun bezoeken te reserveren, en zijn daar intussen behoorlijk bedreven in geworden. Toch zijn er dit jaar een aantal problemen geweest bij het reserveren van het Colosseum. En er blijkt opnieuw verandering in te komen.

Firenze : Reserveringen Musea

Firenze : Reserveringen Musea

Firenze: Voor de staatsmusea is de regelgeving nog steeds dezelfde: je kan voor je schoolgroep gebruik maken van de contingentering die er is voor scholen

Zoek in ons aanbod