Nieuws

Abdij van Fossanova

In Zuid â Latium is in de vroege Middeleeuwen de kiem gelegd van de latere Westerse wereld na de val van het Romeinse Rijk. Uit onze geschiedenislessen weten we allemaal dat die ontwikkeling begonnen is met de abdijen. De H. Benedictus mag dan wel in Norcia geboren zijn, zijn monastieke beweging is gestart in Subiaco en echt begonnen in Cassino.

Rome - Reserveringen Galleria Borghese

Rome - Reserveringen Galleria Borghese

Er is jammer genoeg niets veranderd aan wat we jullie in april al meedeelden. Maar voor één van de klassiekers van zovele Italiëreizen ? de toch wel erg aantrekkelijke Galleria Borghese ? is het in de praktijk (quasi) onmogelijk geworden om het te bezoeken.

Rome - Reserveringen Colosseum

Rome - Reserveringen Colosseum

Nogal wat scholen hebben de traditie om zelf hun bezoeken te reserveren, en zijn daar intussen behoorlijk bedreven in geworden. Toch zijn er dit jaar een aantal problemen geweest bij het reserveren van het Colosseum. En er blijkt opnieuw verandering in te komen.

Firenze : Reserveringen Musea

Firenze : Reserveringen Musea

Firenze: Voor de staatsmusea is de regelgeving nog steeds dezelfde: je kan voor je schoolgroep gebruik maken van de contingentering die er is voor scholen

Rome - Streetart in Tor Marancia

Rome - Streetart in Tor Marancia

In wat vroeger een wat gore buitenwijk van Rome was is er begin 2015 een internationaal collectief van ?street ? artists? aan het werk geweest om de elf woontorens letterlijk ?op te fleuren?. Niet dat de buurt nu plots bruist van het leven, maar voor de mensen is het een stuk aangenamer wonen sinds ze vanop hun balkons en de banken in het park blijkbaar tot rust komen met de muurschilderingen binnen oogbereik.

Zoek in ons aanbod