Terug naar het overzicht

Nieuws

Aruba - Winterzon

Aruba - Winterzon

Dat Aruba het walhalla is voor zij die houden van exotische stranden en languit genieten is al langer bekend. Maar het Caraïbische eiland presenteert zich ook als een actieve winterzonbestemming. Tijdens de wintermaanden laat het eiland zich namelijk van zijn mooiste kant zien door een natuur die volop in bloei staat. En met temperaturen tussen 25° en 30°C is het er ideaal om yoga uit te oefenen, te wandelen of te surfen. Aruba enkel voor strandjutters? Think again!

 

Als het aan “One Happy Island” Aruba ligt, zijn de wintermaanden bedoeld om volop te genieten van de zon. En dat betekent in Aruba niet alleen luieren op het strand, maar ook actief genieten en die dingen doen die je tijdens de wintermaanden nergens anders in Europa kan. Wandelaars kunnen in shorts en T-shirt Aruba’s ruige natuur ontdekken in het Nationale Park Arikok, yoga-liefhebbers kunnen relaxeren voor prachtige zonsop- of ondergangen en de waterratten onder ons kunnen zich wagen aan een duik- of kite-ervaring. Kortom, zomerse activiteiten die in België ’s winters vaak terug de kast in moeten, krijgen in Aruba een tweede (winter)gezicht. We zetten ze voor u op een rijtje. 

 

WANDELEN IN HET NATIONALE PARK ARIKOK

Voor wie het iets rustiger aan wil doen, is er in Aruba ook een groot wandelroutenetwerk beschikbaar. Doorheen de jaren is het aantal wandelwegen op het eiland sterk uitgebreid, met enkele populaire uitschieters in het Nationale Park Arikok.  Daar leiden de paden naar adembenemende uitzichten en uitzonderlijke landschappen met tal van plantensoorten. Het Nationale Park Arikok bestrijkt maar liefst één vijfde van de totale oppervlakte van Aruba en biedt kilometerslange wandelpaden voor zowel de beginnende als geoefende wandelaar aan. Uniek is een nachtwandeling bij volle maan, die onder begeleiding van een park ranger gemaakt wordt en geboekt kan worden bij het infocentrum van het nationale park.

 

AVONTUUR IN CARAÏBISCHE WATERS

Aan waterpret geen gebrek op Aruba. Duikers en snorkelaars kunnen er de wondere onderwaterwereld van de Caraïbische Zee ontdekken. En dat betekent niet alleen tal van exotische vissoorten, want Aruba is ook de place to be voor shipwreck-duiken. Het wrak van de Antilla domineert Aruba’s onderwaterwereld; het gezonken schip is 120 meter lang en is het grootste scheepswrak in het Caraïbisch gebied.

De adrenalinejunkies vinden dan weer hun gading in de vele wind- en kitesurfmogelijkheden. Dankzij de uitstekende windcondities is Aruba het ganse jaar door een surfzekere bestemming. Beginnelingen kunnen terecht in de Fisherman’s Hut, de meest professionele en populaire wind- en kitesurfschool op het eiland. De iets gevorderdere surfer kan zich aan een surfsessie in het Noorden wagen – de stroming en golven zijn hier een stuk sterker.

Zoek in ons aanbod