LUXOR

EGYPTE // Individuele reis // 8 dagen

Nijlcruise - M/S Farah *****

Farah betekent in het Arabisch geluk en vreugde en dit zult u ook terugvinden aan boord van dit luxeschip. Vaar de Nijl af in luxe en ontdek de geschiedenis van het eeuwenoude Egypte

Per persoon

Boeken
dag 1 : Brussel - Caïro (zaterdag)
Heenvlucht met Egyptair richting Caïro. Bij aankomst in Caïro onthaal door onze lokale vertegenwoordiger en transfer naar het hotel Le Meridien Pyramids*****, in de schaduw van de Piramides van Gizeh. Overnachting in het hotel.
dag 2 : Caïro (zondag)
Na het ontbijt, bezoek aan het plateau van Gizeh met de piramiden van Cheops, Chefren, Mykerinos en de sfinx. Middagmaal in een lokaal restaurant, gevolgd door een bezoek aan het Egyptisch museum, nabij het Tahrirplein. Avondmaal en overnachting in uw hotel.
dag 3 : Caïro - Luxor (maandag)
In de ochtend binnenlandse vlucht naar Luxor. Onthaal en transfer naar het Nijlcruiseschip M/S Farah. Check-in en aansluitend lunch aan boord. U start met de ontdekking van de oostelijke oever van de Nijl: de Tempels van Karnak en Luxor. Terugkeer naar het schip. Avondmaal en overnachting op de M/S Farah.
dag 4 : Luxor - Edfu (dinsdag)
Ontbijt en vervolgens bezoek aan de hoogtepunten van de westelijke Nijloever. Hoogtepunten die vandaag worden aangedaan zijn de necropolis van Thebe met de kolossen van Memnon, de Vallei Der Koningen en Koninginnen en de tempel van Hatsjepsoet. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart naar Edfu. Middagmaal aan boord. De namiddag is volledig gewijd aan het varen en genieten van het landschap, vergezeld tijdens de Afternoon Tea. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 5 : Edfu - Kom Ombo - Aswan (woensdag)
Na het ontbijt, bezoek aan de Horustempel van Edfu. Terugkeer naar het cruiseschip en afvaart richting Kom Ombo. Middagmaal aan boord en vervolgens bezoek aan de dubbele tempels van Kom Ombo. Afternoon Tea tijdens de afvaart naar Aswan. ’s Avonds diner, Galabiahparty en overnachting aan boord.
dag 6 : Aswan (donderdag)
Ontbijt. Bezoek aan de stuwdam van Aswan, de Tempel van Philae (per motorboot) en de onafgewerkte obelisk. Lunch aan boord. In de namiddag kunt u genieten van de zon en de faciliteiten aan boord. Avondmaal en overnachting.
dag 7 : Aswan (vrijdag)
Ontbijt aan boord en check out. U heeft de mogelijkheid om een optionele excursie naar Abu Simbel te maken (niet inbegrepen). Overnachting in Mövenpick Resort Aswan*****, gelegen op een eiland in de Nijl.
dag 8 : Aswan - Caïro - Brussel (zaterdag)
Vroeg vertrek voor de binnenlandse Egyptair vlucht naar Caïro. Aansluiting in Caïro voor de terugvlucht naar Brussel.
Imagine
Dit is een voorstel van programma.
Op aanvraag kunnen wij dit voor u uitwerken op datum van uw keuze.

 

  • Identiteitskaart nog minimum 6 maanden geldig na retour

Zoek in ons aanbod