ITALIE

Groepsreis // 7

Emilia Romagna - 14/06/2022

Parma, Bologna, Modena, Fidenza, Roncole Verdi, Salsomaggiore, Cremona en Piacenza. Hoogtepunt PARMA , “Culturele hoofdstad”

Afreisdatum: 14/06/2022

€ 1.549

Per persoon

Volzet

Wij nodigen u uit voor een reis vanuit de voormalige cisterciënzerinnen abdij van Herkenrode naar de regio van : "Emilia Romagna”:

 

Dinsdag  14/06/2022:  

Transfer naar de luchthaven. Vlucht met Brussels Airlines : Brussel – Bologna :  11h45 – 13h25

Bezoek aan Modena, een middelgrote stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor de Romeinse tijd. Modena heeft een mooi centrum en huizen die oranje, geel en ook oker gekleurd zijn. We bewonderen er de Dom, in 1999 geklasseerd als Werelderfgoed! Modena is gekend om zijn gastronomische rijkdom, de parmigiano reggiano, de balsamico azijn, zijn prosciutto en zijn Lambrusco wijnen. Ook is deze stad gekend om zijn “Motor Valley”. In een straal van enkele kilometers bevinden zich immers de zetels van de automerken Ferrari en Lamborghini!

Avondmaal en overnachting in Hotel CdH Villa Ducale Parma ****

 

Woensdag 15/06/2022:

Geleid bezoek aan Parma. De hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt in de regio Emilia Romagna en wordt doorsneden door de rivier waar de stad haar naam aan ontleend heeft.

Bij het horen van de naam Parma denken we allereerst aan ham en kaas: de Prosciuttto di Parma en de Parmigiano-Reggiano. Dit zijn zeker twee culinaire paradepaardjes van de stad, om nog maar niet te spreken van hun heerlijke tortelloni en andere verse pastasoorten die je er kunt nuttigen. Parma is ook de stad van de schilders Correggio en Parmigianino. Van de componisten Toscanini en Verdi, geboren in Roncole, op een steenworp van de stad.

Bezoek aan de abdij van “Valserena”, ook “San Martino de Bocci” genaamd. De abdij dateert van 1298. In 1964 werd ze door de staat overgenomen. Ze dient nu als studie- en archiefcentrum van het departement communicatiewetenschappen van de universiteit van Parma.

 

Donderdag 16/06/2022:

Deze dag wordt volledig gewijd aan de producten van deze regio.

We bezoeken een “Caseificio di Parmigiano”, wijngaarden en wijnhuizen in Salsomaggiore, bezoeken het “Museo del Prochiutto e dei Salumi” en een producent van “Aceto Balsamico”.

Ook rijden we langs het indrukwekkende kasteel van Torrechiara.

                           

Vrijdag 17/06/2022:

Een dag in het teken van de muziek! We bezoeken de stad Roncole Verdi en de kerk waar Giuseppe Verdi zijn eerste concerten gaf en genieten er van een orgelconcert. Ook een bezoek aan het huis van Verdi, het theater Verdi en zijn geboortehuis in Roncole di Busseto, de Villa Sant'Agata waar Verdi woonde en rustte staan op het programma.

Bezoek aan Cremona, de stad van de bekendste vioolmakers en aan het “Museo del Violino”, het Antonio Stradivari Vioolmuseum.

Indien de tijd het toelaat brengen we nog een bezoek aan de prachtige dom van Fidenza.

  

Zaterdag 18/06/2022:

Bezoek aan de abdij van Fontevivio, opgericht door 12 monniken van de abdij van Chiaravalle della Colomba. Sinds 1518 behoort het klooster niet meer toe aan cisterciënzers. Het werd eigendom van de familie Farnese, heersers over Parma.

Twee architecturale wonderen liggen midden op het platteland van Parma, op een paar kilometer van elkaar verwijderd. Het eerste is Rocca Sanvitale, een fort dat midden in het dorp Fontanellato staat. Het enorme paleis, omringd door een gracht, staat in het centrum van het dorp Fontanellato. Het was de residentie van de familie Sanvitale tot de helft van de 20ste eeuw.

Het tweede, het Labirinto della Masone, het grootste labyrint ter wereld, volledig gemaakt van 200.000 bamboeplanten, gebouwd door Franco Maria Ricci, een filantroop, wiens verbazingwekkende kunstcollectie bewaard wordt in een galerij, in het hart van het labyrint.                             

 

Zondag 19/06/2022

In Piacenza, één van de aangenaamste en tevens uitgeroepen tot één van de meest gastvrije steden in Italië, bezoeken we enkele bijzondere monumenten:  het Palazzo Farnese, de Dom, het Palazzo del Comune, ook wel “Palazzo Gotico” genoemd.

Gelegen in de nabijheid van Vernasca bezoeken we het hooggelegen en versterkte dorpje Vigoleno met zijn imposant middeleeuws versterkt kasteel.

Bezoek aan de abdij van Chiaravalle della Colomba, gelegen in Alseno, tussen Parma en Piacenza. Vandaag 14 juni is een hele speciale dag in deze abdij. Voor het feest van “Corpus Domini” wordt er elk jaar door de monniken en de gelovigen in het schip van de kerk een schitterend bloementapijt van religieuze motieven vervaardigd, beter gekend als “infiorita”.

Buiten het geleid bezoek kunnen we ook deelnemen aan de eucharistieviering en genieten we van een indrukwekkende processie.

 

Maandag 20/06/2022:

Geleid bezoek aan de stad Bologna.  De hoofdstad van Emilia-Romagna kan op een schitterend verleden terugblikken maar is ook het centrum van de Italiaanse gastronomie. Bologna is de oudste universiteitsstad van Europa én de geboortestad van de schilder Giorgio Morandi.  We ontdekken het centrum en wandelen een stukje langs de “Portici”, de bijna 40 kilometer lange antieke arcades. De portici beschermen je tegen de felle zon en geven de stad een unieke uitstraling.

Transfer naar de luchthaven

Vlucht Bologna – Brussel : 14u10 – 15h55. Aansluitend transfer naar Hasselt

Reissom : 1.649,- € per persoon (op basis van minimum 25 deelnemers)

                                       Toeslag eenpersoonskamer :  180,- €

 

Begeleiding: Irene Bien en Jean-Louis de Lagausie – GSM 0477/72.45.92

 www.irenebien.be

Inbegrepen :

- Transfer van Hasselt naar de luchthaven en terug

- Vluchten   Brussel – Bologna - Brussel

- alle autocar vervoer zoals vermeld

- 6 overnachtingen in Hotel CdH Villa Ducale Parma ****  - half pension + wijn en water inbegrepen

- 5 x lunch 

- Inkomgelden en lokale gidsen voor de geplande bezoeken

 

Niet inbegrepen :

- Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en dranken

- Reisbijstandverzekering : 28,-€ per persoon.

- Annulatieverzekering : 6.5 % - dekt ook Covis-19  - af te sluiten bij inschrijving

Annulatiekosten, indien geen annulatieverzekering

De annulatie van een reis door de reiziger brengt volgende annulatiekosten met zich mee :

- tot 90 dagen voor vertrek : 20 %

- vanaf 90 dagen tot 60 dagen voor vertrek : 35 %

- vanaf 60 dagen tot 30 dagen voor vertrek : 50 %

- vanaf 29 dagen tot 7 dagen voor vertrek : 75 %

- vanaf 7 dagen tot dag van vertrek : 100 %

 

Inschrijving :

Om organisatorische redenen verwachten we uw volledig ingevulde inschrijvingsbon zo vlug mogelijk.

 

  • Identiteitskaart

Zoek in ons aanbod