ITALIE

Groepsreis // 8 dagen

Culinair Apulia

Vele typische gerechten uit het Middellandse Zeegebied vonden hun oorsprong in Apulia of Puglia. De keuken is eenvoudig maar toch bijzonder smakelijk!

Afreisdatum: 14/05/2018

€ 1.314

Per persoon

Boekingsaanvraag
#

DAG 1 CHARLEROI-BRINDISI-APULIA (D)

Vandaag ontmoet u uw gids op de luchthaven voor de heenvlucht richting Brindisi.

Tijdens deze reis verblijft u indien mogelijk in een ‘masseria’, een

gerenoveerde oude boerderij typisch voor deze streek..

Geniet van een aperitief en de typische Italiaanse keuken tijdens het

welkomstdiner in de masseria.

 

DAG 2 ROMEINSE BOERDERIJ-KOOKLES (O-D)

Vandaag brengt u een bezoek aan een eeuwenoude boerderij met

olijfoliemolen uit de Romeinse tijd. Hier leert u alles over olijfbomen

en olijfolie. Op het einde van het bezoek kan u proeven van de

olijfolie die hier geproduceerd wordt. De reis gaat daarna verder naar

de kust. Na de facultatieve lunch keert u terug naar de masseria

voor uw eerste kookles. De focus ligt hier op de Pugliese antipasti,

die uit wel 12 verschillende gerechten kan bestaan. U leert er hoe u

uw eigen antipasti kan creëren, afgestemd op het seizoen en met de

producten die u op de lokale markt vindt.

Diner.

 

DAG 3 MATERA (O-D)

Vandaag verkent u de regio Basilicata voor een bezoek aan de

stad Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019. Matera

staat bekend om haar ‘sassi’ of grotwoningen. Deze grotwoningen

dateren uit de 8ste en 9de eeuw en boden onderdak aan 25.000

mensen. Vandaag behoren deze grotwoningen tot Werelderfgoed

van UNESCO. Tijdens een gegidste rondleiding bezoekt u de ‘sassi’

van dichtbij. Daarna gaat de reis verder naar Martina Franca, waar u

kan kennismaken met een zuiderse traditie genaamd ‘passeggiata’

(i.e. een kleine avondwandeling). Op het menu ’s avonds staat

‘fornello pronto’, een lokale lekkernij.

 

DAG 4 KOOKLES MET KLASSIEKE ITALIAANSE CHEFS (O-D)

Vandaag brengt u de dag door in het gezelschap van authentieke

Italiaanse grootmoeders en hun klassiek geschoolde chef-kok

zonen in Martina Franca. Beide generaties delen met u hun passie

voor en hun ervaring met traditionele lekkernijen. U leert er hoe een

traditioneel gerecht met durumtarwe te bereiden die u vervolgens

tijdens de lunch kan proeven. Na de middag keert u terug naar de

masseria waar u een degustatie wacht van typische Italiaanse kazen.

’s Avonds dineert u in het stadje Locorotondo en geniet u van een

overheerlijke pizza.

 

DAG 5 MAGLIE-LECCE (O-D)

Vandaag brengt u een bezoek aan Maglie en Lecce. Hier komt u meer

te weten over de barokke architectuur en de typische papier-maché

producten die hier vervaardigd worden. Het diner vindt plaats in een

wijnbar.

 

DAG 6 VRIJE DAG (O-D)

Ontbijt in de masseria. De rest van de dag kan u genieten van de

omgeving. Diner en overnachting in het hotel.

 

DAG 7 VRIJE DAG (O-D)

Ontbijt in de masseria. De rest van de dag kan u genieten van de

omgeving of deelnemen aan de optionele excursie. U brengt dan

een bezoek aan een aantal prachtige dorpjes in de omgeving.

U ontdekt onder meer Alberobello, gesticht in de 15de eeuw en

vooral bekend vanwege de vele trulli die er staan. Twee wijken

bestaan bijna volledig uit trulli: Rione Monti en Aia Piccola. In 1910

werd Rione Monti met haar 1000 trulli uitgeroepen tot nationaal

monument. Een ander dorp dat u bezoekt is Locorotondo, gekend

voor de witte huizen met driehoekige timpaangevels. Breng zeker

een bezoek aan de kerkjes S. Giorgio en Sta Maria della Greca. Hierna

ontdekt u Ostuni. De bijnaam van de stad is “Città Bianca” vanwege

de witte kleur van de stad. Op het hoogste punt van de stad staat

de bruinkleurige kathedraal met kleurige majolica koepel. Vanaf dit

punt heeft u een prachtig uitzicht over het land en de helderblauwe

Adriatische Zee. Tot slot bezoekt u Cisternino. Deze charmante stad

is net zoals de anderen bijna intact gebleven doorheen de eeuwen.

Typisch zijn de witgekalkte huisjes, smalle schaduwrijke straatjes en

historische kerken.

Diner en overnachting in het hotel.

 

DAG 8 BRINDISI-CHARLEROI (O)

Na het ontbijt in de masseria neemt u de transfer naar de luchthaven

voor de terugvlucht.

REISDATA EN PRIJZEN

 

14/05 t/m 21/05/2018 : € 1.299

 

Single supplement: € 172,- p.p.

 

INBEGREPEN

- Vluchten Charleroi-Brindisi- Charleroi

- Transfers zoals vermeld in het programma

- 7 overnachtingen in 4* masseria in 2 pers. kamer

- Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, D=diner)

- Bezoeken of activiteiten:

        DAG 1: Welkomstdrank

        DAG 2: Begeleid bezoek aan Romeinse boerderij met proeverij   

                     olijfolie. Kookles 1 – Pugliese antipasti

        DAG 3: Begeleid bezoek en toegangstickets Matera. Rondleiding

                     per lokale gids naar de “sassi” of grotwoningen. 

                     Avondwandeling “passeggiata” in Martina Franca

        DAG 4: Kookles 2 met Italiaanse grootmoeders en hun

                     chefkok-zonen. Degustatie Italiaanse kazen

        DAG 5: Begeleid bezoek Maglie en Lecce

- Begeleiding vanaf Charleroi

- Lokale gids in Matera

- Luchthaventaks en BTW

 

NIET INBEGREPEN

- Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden

- Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld

- Persoonlijke uitgaven

- Citytaks en fooien

- Annulering- en bijstandsverzekering

 

Minimum 15 deelnemers vereist.

  • Identiteitskaart

Vervolledig deze aanvraag en stuur door voor extra info.


Boekingsaanvraag
Naam + Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode + Gemeente is een verplicht veld
Tel of GSM is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Reizen is een verplicht veld
Kamertype is een verplicht veld
Aantal personen is een verplicht veld
Persoon 1: Naam+Voornaam is een verplicht veld
Geboortedatum is een verplicht veld
IK of Paspoortnummer is een verplicht veld
Vervaldatum IK of Paspoort is een verplicht veld
Reisverzekering is een verplicht veld
Annulatieverzekering is een verplicht veld

(* Verplichte velden)

Zoek in ons aanbod