IJSLAND

Individuele reis // 8 dagen

Glaciale wonderen - 01/06

8-daagse fly&drive langs de West- en Zuidkust. Ideaal indien u slechts 8 dagen de tijd heeft en het aantal kilometers wil beperken.!

Afreisdatum: 01-06-2021

€ 1.545

Per persoon

Boeken

8-daagse fly&drive langs de West- en Zuidkust. Ideaal indien u slechts 8 dagen de tijd heeft en het aantal kilometers wil beperken.

 

Dag 1 : Brussel - Keflavik - Reykjavik (+/- 50 km)
Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Keflavik. Bij aankomst pick-up van de huurwagen en begin van uw IJsland avontuur. Rit naar Reykjavik en overnachting in uw hotel te Reykjavik. Optioneel: stop aan de lagune “The Blue Lagoon” waar u kunt relaxen in het warme geothermische helende water. Deze lagune is prachtig gelegen in een zwart lavaveld.
Dag 2 : Reykjavik - Borgarnes (+/- 100 km)
Vandaag vertrek naar Borgarfjordur via de Hvalfjordur en zijn onderwatertunnel (tol ter plaatse te betalen). U kan ook de weg via de kust nemen (+17km). Bezoek aan Deildartunguhver, Europa’s meest krachtige warmwaterbron. Verder naar Reykholt, thuishaven van een middeleeuwse stamhoofd die enkele van de meest gekende IJslandse saga’s heeft neergeschreven. Rit naar Hraunfossar en Barnafoss, 2 prachtige watervallen. Terugkeer naar Borgarnes voor de overnachting. Optionele excursies: walvissafari vanuit Reykjavik, toegang tot de Krauma spa, de ijstunnel van de Langjokull gletsjer per 8wheeldrive monstertruck, paardrijden en verkenning van de grootste lavagrot van IJsland, nl. Vidgilmir.
Dag 3 : De vallei van Borgarfjordur of het schiereiland Snaefellsnes
Vandaag heeft u 2 opties. U kunt ervoor kiezen om de excursies van dag 2 hier te plannen en in de omgeving te blijven. Een andere optie is het schiereiland Snaefellsnes ontdekken. Op de tip van het schiereiland ligt de vulkaan Snaefelssjökull bijna volledig bedekt door een ijskap. Deze vulkaan is beschreven in het boek “Naar het middelpunt der aarde” door Jules Verne. Rit via Bjarnarhofn met zijn haaimuseum, Grundafjordur met de prachtige berg Kikjufell, naar het Nationaal park van Snaefellsness. Voorbij Hellisandur, kunt u de krater Saxholl beklimmen. Verder naar het vissersdorp Arnarstapi met een prachtig uitkijkpunt op de kliffen bewoond door zeevogels. In het plaatsje Budir kunt u even stoppen en een wandeling maken tot aan de zee. Overnachting in Borgarnes. Optioneel: verkenning van de Vatnshellir grot, walvissafari vanuit Olafsvik en het haaimuseum.
Dag 4 : Gouden Cirkel: Thingvellir, Gullfoss en Geysir (+/- 250 km)
Vertrek naar het Thingvellir Nationaal Park, UNESCO werelderfgoed. Het is ook de plaats waar het eerste IJslandse parlement samenkwam en de Noord-Amerikaanse en Euraziatische continentale plaat uit elkaar drijven. Deze slenk loopt dwars door IJsland en dit is de plaats waar hij het best gezien kan worden: 4km breed en 40m diep over een afstand van 16km. Verder naar Geysir, waar de geiser van Strokkur met regelmatige intervallen stoom aflaat tot een indrukwekkende hoogte van 25 meter en rit naar de prachtige waterval van Gullfoss. Overnachting in de omgeving van Hella. Optioneel: Fontana stoombaden, natuurbad Secret Lagoon, paardrijden en IJslandse paardenshow.
Dag 5 : Watervallen en glaciale horizonten (+/- 260 km)
Traject langs de Zuidkust, één van IJslands belangrijkste landbouwgebieden. Onderweg zult u verschillende boerderijen met IJslandse paarden tegenkomen. Bewonder de indrukwekkende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Verder naar het natuurreservaat van Dyrhólaey* met zijn rijk vogelbestand waaronder de papegaaiduikers (*afhankelijk v/h seizoen, gesloten tijdens het broedseizoen midden mei-begin augustus). Vervolg van de weg naar het charmante dorpje Vík met zijn zwarte zandstranden en daarna doorheen het lavaveld Eldhraun naar Kirkjubaejarklaustur. Overnachting in de omgeving. Optioneel: bezoek aan het Skogar Folk museum, bezoek aan het LAVA center en sneeuwscootertocht op de Myrdalsjokull Gletsjer.
Dag 6 : Glaciale wonderen - Skaftafell - Vatnajokull NP (+/- 250km)
Uw hotel is perfect gelegen om een volle dag te genieten van de glaciale wonderen van het Vatnajokull Nationaal Park. Bezoek aan Skaftafell, onderdeel van het Vatnajokull Nationaal Park, gelegen tussen 2 gletsjers. De omgeving biedt een waaier aan wandelmogelijkheden. Verder naar de Glaciale lagune van Jökulsarlon met zijn drijvende ijsbergen. Terugkeer naar uw hotel. Optioneel: gletsjerwandeling vanuit Skaftafell en boottocht op de glaciale lagune van Jökulsarlon.
Dag 7 : Zuidkust - Keflavik (+/- 300 km)
Rit langs de schilderachtige Zuidkust naar het westen. Eventueel kunt u nog stoppen voor de bezoeken van dag 4. Daarna verder naar het charmante dorpje van Hverageroi of “bloemendorp”. Het dorp is één van de weinige in de wereld gebouwd bovenop een geothermisch gebied. Hier zult u heel veel serres zien verwarmd met de geothermische warmte uit de grond. Het merendeel van de groenten en fruit voor IJsland worden hier geproduceerd. Overnachting in de omgeving van de luchthaven. Optioneel: stop aan de lagune “The Blue Lagoon” waar u kunt relaxen in het warme geothermische helende water.
Dag 8 : Keflavik - Brussel
Rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Terugvlucht naar Brussel.
Imagine Travel

 

Prijs : 1.545,- € per persoon

 

Prijzen geldig voor alle vertrekken tussen  01/06 en 24/06/2021

 

Aanbod geldig volgens beschikbaarheid op moment van boeking

Inbegrepen :
 • Rechtstreekse Icelandair vlucht naar Reykjavik in S-klasse.
 • De vermelde accommodatie of gelijkwaardig + ontbijt.
 • Ophalen en inleveren van de huurwagen op de luchthaven.
 • Toyota Auris met CDW -verzekering, diefstalverzekering en onbeperkt aantal kilometers
  (opgelet franchise nog ter plaatse af te kopen).
 • Gratis GPS-systeem en geen supplement voor een tweede chauffeur.
 • Gedetailleerde wegenkaart en Nederlandstalige reisgids/ roadbook.
 • Tablet met interactieve reisroute.
 • Noodnummer 24/7.
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven: dranken en maaltijden.
 • Brandstof voor de huurwagen.
 • De excursies (zie Imagine more excursiepakketten De Viking,
  De Avonturier, De Ontdekker, De Spa Specialist).
 • Reis- en/of annulatieverzekering.
 • Luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag.
Imagine More
U kunt dit programma aanvullen met onderstaande excursiepakketten. U kunt ook nachten toevoegen, de categorie van hotel en huurwagen veranderen naar wens. Meer info bij uw reisagent.

DE VIKING : € 80 p.p.
- Toegang tot het Settlement Center (Borgarnes). Toegang voor 2 tentoonstellingen.
- Toegang en proeverij in het Bjarnarhofn haaimuseum. Toegang en proeverij van haai.
- Viking Sushi vanuit Stykkisholmur. Vogel- en natuurtocht per boot met degustatie van verse zeevruchten (1h.20min.).

DE AVONTURIER : € 295 p.p.
- Wandelen op de gletsjer in Skaftafell. Tour met gids (3-3u30min.waarvan 2u30-3u op het ijs). Alle uitrusting inbegrepen.
- Sneeuwscooter op de Mýrdalsjökull gletsjer. 1 uur met de sneeuwscooter en 1 uur transfer naar de gletsjer en terug. *Rijbewijs verplicht.

DE ONTDEKKER: € 80 p.p.
- De Secret Lagoon in Fludir. Toegang+handdoek.
- LAVA center in Hvolsvöllur. Toegang en film Volcano.
- Tentoonstelling in Perlan Museum (Reykjavik). Toegang.

DE SPA SPECIALIST: € 100 p.p.
- Krauma Natural Geothermal spa. Toegang tot het complex en handdoek.
- Fontana Geothermische stoombaden. Toegang tot het complex en handdoek.
- Baden in de Secret Lagoon. Toegang tot het complex en handdoek.
Verschillende hotel categorieën
 • De bovenstaande prijzen behoren tot de categorie 'Comfort'.
 • € 175 p.p supplement voor de hotels binnen de categorie 'Quality'.
 • € 585 p.p. supplement voor de hotels binnen de categorie 'Superior'.
 • Identiteitskaart

Zoek in ons aanbod