Kuur- en wellnessvakanties in Bad Héviz - Hongarije

Onbekend maakt onbemind

Heviz ligt als het ware boven één groot warm watermeer. Meer dan 1000 termaal bronnen tref je aan in gans het land.

 

Héviz - een kuuroord voor herbronning

Als het over kuren en wellness gaat is het stadje Héviz en omstreken de "place to be". Dit kuurstadje heeft zijn reputatie te danken aan een natuurfenomeen namelijk het Héviz meer.

 

Het geneeskrachtige Héviz meer

Het Héviz meer is een vulkanisch ontstaan meer dat met 4,4 hectare het grootste thermaal meer van Europa is en het enige bruikbare in de wereld. De tempoeratuur van het watr bedraagt in de zomer 36 graden en in de winter 24 graden. Per seconde stroont er 440 liter warm water in het meer vanuit de vulkanische bronkrater die 38 meter onder de zeespiegel ligt. Het water in het meer is op minder dan 2 dagen volledig ververst. Van een natuurlijke filtering gesproken.

Het water van het meer heeft een bijzonder geneeskrachtige waarde. Het hoge mineraalgehalte en de speciale samenstelling help bij reuma, artrose en andere problemen aan de bewegingsonderdelen van ons lichaam. Het heilzame karakter is niet enkel bewezen door de analyses en onderzoeken van nationale en internationale gezondheidsorganisaties maar vinden we ook terug in de geschiedenis van Héviz.

 

Waaruit bestaat de klassieke Héviz therapie?

1 uur per dag (4 maal een kwartier met telkens een tussenpauze van een kwartier) dobberen in het water van de Héviz bron. Dit kan het meer zelf maar ook in de diverse kuurhotels die aangesloten zijn op de thermaal bron.

Het mineraalrijke water en de diverse geneeskrachtige stoffen worden na een aantal keren baden opgenomen via de huid in de bloedbanen van het lichaam. De warmte en het krachtige water dat soms wel gelijkenissen toont met dit in de dode zee zorgen ervoor dat artrose, reuma en andere bewegingsproblemen die soms met een pijngevoel gepaard gaan, naar de achtergrond verschoven worden en de kuurgast gedurende maanden een goed gevoel geven.

Het Héviz water is ook bijzonder geschikt voor de revitalisering van de huid.

Veel kuurgasten keren steeds terug naar Héviz.

 

Meer dan kuren en wellness

Te midden van een prachtig landschapspark, omringt door romantische promenades en bedekt met waterrozen en lotusbloemen zorgt het Thermaalmeer van Héviz voor een unieke beleving. De kuurgasten worden ondergedompeld in het mediterrane klimaat en de charme van het kuuroord Héviz. Het stadje ligt op slechts 6 km van het Balatonmeer en van de stad Keszthely. Deze laatste biedt met zijn vele musea en het historische Festeric-slot een ruim cultuuraanbod. In de omgeving van Héviz kunt u terecht voor een aantal schitterende wandelingen door natuur en wijngaarden.

Kortom we heten u van harte welkom.

 

Therapeutische indicaties

* Artrose

* Reume van weke lichaamsdelen

* Lumbiale hernia

* Breuken

* Jicht

* Morbus Bechterew

* Myositis

* Osteoporose

* Reuma

* Reumatoide Artritis der kleine gewrichten

* Spondylose

 

Contraindicaties

Boosaardige gezwellen, zware hartziektes, bloedbatenziektes, permanente hoge bloeddruk, acute en permanente ontstekingsziektes, chronisch alcoholisme, zware leverstoringen, zwangerschap.

 

Offerte aanvraag 

Zoek in ons aanbod